A '90-es évek népszerű SEGA-videojátékán alapuló sorozat az első film idején eléggé...khm...halottnak tűnt. Mára viszont ott tart, hogy megszerezték a 3. részhez Keanu Reeves-t is szinkronhangnak! A Sonic 3. december 19.-én érkezik majd a hazai mozikba! 

A kezdetek

Amikor 2019 tavaszán megérkezett az első film első trailere, a közösségi médiában a reakciók olyan borzalmasak és lesújtóak voltak, hogy a film készítői visszatértek a rajzasztalhoz, és az egész karaktert teljesen újratervezték.

Öt évvel később a Sonic, a sündisznó már a harmadik filmjénél tart, hatalmas népszerűségnek örvend, a kasszáknál túlszárnyalja a képzeletet, és most, Reeves megnyerésével még tovább növelte ezt a meglepő a #wowfaktort.

A két Sonic film együttesen 707 millió dolláros bevételt hozott világszerte. Ha ez kevésnek tűnik is, figyelembe véve néhány megafranchise számait, a Sonic-filmek gyártása viszonylag olcsó volt, mindkét film költségvetése a hírek szerint 90 millió dollár körül mozgott. Pénzügyi szempontból a franchise kétségtelenül felülmúlta a szerény várakozásokat.

Kit szólaltat meg mindenki kedvence?

A színészt ezúttal tőle szokatlanabb szerepben hallhatjuk, ő lesz ugyanis Shadow karakterének hangja, aki Sonic ellenfele. Keanu Reeves karrierje során méltatlanul kevés negatív karaktert alakított, pedig remekül formálja meg ezeket a figurákat is, ahogyan azt például Kenneth Branagh nagysikerű Shakespeare adaptációjában, az 1993-as Sok hűhó semmiértben is láthattuk, ahol Reeves keltette életre a gonosz Don Johnt, a herceg ármánykodó féltestvérét.

Shadow egyébként egy antropomorf, vörös csíkos, fekete sündisznó, amely a Project Shadow nevű titkos kormányzati program eredményeként jött létre. A karaktert a Sonic, a sündisznó 2 végén láthatta a közönség. A játékban Shadow egyfajta anti-Sonic, sötétebb, élesebb és hasonló gyorsulási képességekkel rendelkezik.

A Sonic 3 várható, de nem megerősített további népszerű Sonic karakterei közé tartozik Amy Rose, Rouge, a denevér, Cream, a nyúl, Sally Acorn és a Chaotix.

Kik térnek vissza?

Az új film rendezői székében ismét Jeff Fowler ül. A film főszereplői pedig James Marsden, Ben Schwartz (aki Sonic hangját adja), Tika Sumpter, Colleen O'Shaughnessey, Lee Majdoub, Idris Elba és Jim Carrey lesznek, akik újra magukra öltik a korábbi részekből ismert figuráikat.

A Sonic sikerének hatására...

A Sonic végül olyannyira népszerű lett a Paramount számára, hogy hamarosan kiadnak egy spin-off sorozatot, a Knuckles címűt, amelynek főszereplője az antropomorf karakter, akinek Idris Elba adja a hangját, valamint a franchise mellékszereplője, Adam Palley (a rendőr karakterét, Wade Wipples-t alakítja), is gyártásba vették, és április 26-án debütál a Parmount+-on.

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Sonic imádja az életet Green Hillsben, így arra is készen áll egy kis nagyobb szabadságra is. Tom és Maddie egy kis kiruccanásra készülnek, de abba is beleegyeznek, hogy egy kicsit... több»