Mi ez a Disney-horror, amit már magyarul is streamelhetsz?

Nem véletlen, hogy sokáig szinte semmit sem lehetett hallani a Disney égisze alá tartozó Fox horrorfilmjéről, Az üres emberről, és nem csak azért, mert a Mickey egeres stúdió sem tudott mit kezdeni a produkcióval, hanem valószínűleg azért is, mert házon belül is érezték, hogy ez nem igazán fog működni. 

A munkálatok ugyanis évekkel a bemutató előtt lezárultak már, de tavaly őszig kellett várni arra, hogy egyáltalán előzetest kapjon a produkció, amely a Boom! Studios képregényeinek koncepcióján alapul.

A film hangulata némileg az 1992-es Kampókézt idézi, a misztikum és természetfeletti hangulatot ígérő sztori azonban sokkal sötétebbnek ígérkezett. 

David Prior rendezésében készült film végül limitált vásznon a tengerentúlon a mozikban is látható volt tavaly, de online platformokon is elérhetővé vált, míg a magyarországi streaminges premierre 2021 első felében került sor. Bár a rendezőnek volt tapasztalata a horrorok világában a kamera túloldaláról is, ugyanis színészként ő is szerepelt az Alien 4: Feltámad a Halálban, a saját filmje nem igazán váltotta be az ígéreteket. Bár a kritikusok kimondottan pozitívan fogadták, a nézők már kevésbé, tőlük a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon 39 százalékot kapott a horror, míg a Magyar Filmadatbázisban a hazai nézők 54 százalékra értékelték. 

Ha eddig lemaradtál volna róla, de pótolnád, a Telekom TVGO és az HBO GO kínálatában is megtalálod, és amennyiben van előfizetésed valamelyik szolgáltatónál, a film mafabos adatlapjáról is elindíthatod a műsort a 'Lejátszás'-mezőre kattintva. Előbb mindenesetre nézd meg az előzetest idelent.

dráma | horror | krimi | misztikus | thriller

Egy kisvárosban egymás után tűnnek el a fiatalok, a rendőrség pedig tehetetlen az ügyben. A nyugalmazott rendőrre, James Lasombrara hárulhat a feladat, hogy fényt derítsen a... több»