Így alakítaná Jokert a világ legrosszabb filmeseA kép forrása: https://screenrant.com/tommy-wiseau-joker-audition-tape/

Tommy Wiseau magához vette Joker szerepét – legalábbis egy videó erejéig. A világ legrosszabb filmjének választott, 2003-ban készült The Room elkövetője tavaly kapott ismét nagyobb publicitást, amikor bemutatták a róla szóló A katasztrófaművész című filmet. A filmben James Franco alakítja Wiseau-t.

Wiseau az elmúlt hetekben kezdett aktív kampányba azért, hogy megkapja a hamarosan készülő Joker-film főszerepét, amelyet Todd Phillips rendez majd – és most a The Nerdisttel karöltve el is készített egy videót, amelyben bemutatja, milyen lenne Jokerként.

A videóban Joker legendás sorai hangzanak el, illetve Wiseau hírhedt nevetése – és csodák csodája, a színész erőfeszítései rengeteg rajongó és filmes szívét megdobogtatták és számtalan fan-art készült róla, mit Joker.

Az kérdéses, hogy a videó meghozná Wiseau számára az áhított szerepet (vagy bármilyen másikat a Warnernél), de jó látni, hogy a filmes milyen jó passzban van azok után, hogy nem sikerült jegyet szereznie az Oscarra. Ám ha még meg is találnák a szereppel sem biztos, hogy el tudná vállalni – jelenleg ugyanis nagyon elfoglalt a The Room Broadway-adaptációjával.

A szuperhős-filmet történetében fordult már elő olyan, hogy a rendező az előzetes kritikák szerint nem a megfelelő embert választotta egy-egy szerepre: ilyen volt Michael Keaton Bruce Wayne-je, aki akkoriban főleg komédiákban csillogtatta a tehetségét, mégis elbírta a szerepet, vagy Heath Ledger Jokere, akit eleinte fanyalogva fogadtak, majd Oscar-díjas alakítássá vált Christopher Nolan kezei között.

Így vagy úgy – Wiseau Jokere él és létezik.