A Netflix és a BBC égisze alatt érkezik a 20. század egyik legjobb regényének (Wathership Down) CGI-adaptációja.

Megérkezett a Watership Down első előzetese, mely a remek sztori és a kiváló szinkrongárda ellenére mégsem fest túlságosan bíztató képet, ugyanis az animáció minősége, valljuk be őszintén, kritikán aluli. Nem vagyunk hívei annak, hogy egyetlen trailer alapján megítéljünk egy filmet, és csak bízni tudunk abban, hogy ez még nem a végleges változat. A félreértések elkerülése végett tisztáznánk, hogy nem arról beszélünk, hogy káprázatos látvány nélkül egy film ne lehetne kiemelkedő, de egy CGI produkción rengeteget tud rontatni a csúnya külcsín.

Ami az érem pozitív oldalát illeti, a produkcióhoz olyan sztárok adják majd a hangjukat, mint James McAvoyBen KingsleyRosamund PikeTaron EgertonNicholas HoultJohn BoyegaTom Wilkinson és Gemma Arterton. Egy ilyen stábot bármelyik nagy hollywoodi stúdió megirigyelne. Ha ezt nem árnyékolja be az animáció minősége, remek minisorozat elé nézünk.

A négy részes történet büdzséje a hírek szerint 25 millió dollár volt, reméljük, hogy ez az összeg nem döntő részben a színészekre ment el.

A Wathership Down december 22-én debütál a BBC-n, nem sokkal később pedig elérhetővé válik a Netflix kínálatában is. A szóban forgó előzetest idelent találjátok.