Világszerte milliók várják az egyik legnépszerűbb videojáték filmadaptációját, mely megkapta első poszterét.

Ezen a héten nyitja meg kapuit a Licensing Expo 2015, melynek keretein belül az alkotók egy nagyszabású Assassin's Creed prezentációval készülnek. Bár az utóbbi évek legnépszerűbb videojátékos franchise-ának adaptációjához készített ízelítő poszter első ránézésre nem túl árulkodó, azonban jobban belegondolva még az is elképzelhető, a Ubisoft finoman utalni akart a főszereplőre a képen látható sólyommal.

Már jó ideje tudjuk, hogy az Assassin's Creed film főszerepében Michael Fassbendert láthatjuk majd, arról azonban eddig csak találgatások folytak, hogy milyen karaktert alakíthat a produkcióban. A franchise rajongói azonban úgy vélik, a kép árulkodóbb, mint hinnénk.

Eszerint a film főhősre Jonathan Hawk (sólyom) lehet, aki először az Assassin's Creed, Volume 3: Accipiter című képregényben tűnt fel, majd további három kiadványban szerepelt. Hawk az Assassin-klán tagja, Aleman és az egyiptomi Numa Al'Khamsin leszármazottja. Hawk az assassinok Stella Crow vezette londoni sejtének egyik központi alakja.

A korábbi értesülések szerint Fassbender egy spanyol ajkú karaktert, Aguilar de Agarorobot alakította volna az inkvizíció idején, míg a jelen korban egy elítélt, Michael Lynch szerepében láthattuk volna. Mivel Hawk karaktere lényegesen idősebb, nem kizárt, hogy egy másik színész alakítja majd, már ha egyáltalán feltűnik a filmben.

A produkció forgatási munkálatai a 20th Century Fox és a Ubisoft Miton Pictures égisze alatt szeptemberben kezdődnek meg. A film főszerepeit Fassbender és Marion Cotillard  alakítja.

Az Assassin's Creed premierjét 2016. december 21-ére tűzték ki.