Itt az első beharangozó Scorsese gengszterfilmjéhez

Megérkezett a Az Ír első beharangozója, ami őszi bemutatót ígér Martin Scorsese legújabb gengszterdrámájához.

Több ugyan nem igazán derül ki belőle: az ízelítő ugyanis csak a főszereplők neveit sorolja fel – igaz, azt egy nagyon ügyes módon teszi egy zuhanó töltényhüvely segítségével -, és hallunk ugyan pár beszélgetésekből származó mondatot, látni egy képkockát sem látunk.

Az egyik elhangzó mondat az I heard you paint houses (vagyis Hallottam hogy házakat festesz), ami utalás Charles Brandt könyvére, ami ezt a címet viseli. A könyv Jimmy Hoffa meggyilkolásáról szól, és a rendező ezt a történetet dolgozta fel a filmben.

A film igazán illusztris szereplőgárdát sorakoztat fel: Robert De NiroAl PacinoJoe PesciHarvey KeitelAnna PaquinStephen GrahamRay Romano és Bobby Cannavale szereplésével elevenedik meg az igaz történet az elmúlt évtizedek egyik legkeményebb bűnbandájáról.

Scorsese és Pacino ebben a filmben dolgozott először együtt, ami munkásságukat tekintve igen meglepő – de ami késik, nem múlik, ugye, és biztosak lehetünk benne, hogy a közös munka során mindketten tehetségük legjavát tették bele ebbe a modern gengszterdrámába.

A film a Netflixen debütál majd ősszel – a pontos dátumot még nem tudni -, pont időben a jövő évi Oscar-jelölésekhez, mert egy ilyen alapanyaggal és stábbal a rendező biztos, hogy megcélozza a Akadémia díját. Ehhez természetesen moziban is vetíteni kell majd a filmet: érdekes lesz majd megnézni, hogy a streaming-szolgáltatás hány moziba juttatja majd el a filmet.

A sokak által nagyon várt alkotás talán azt tudja majd megmutatni a közönségnek, hogy abban a korszakban, amikor sokan temetik a mozit és a mozigyártást, egy nagy öreg képes olyan minőséget letenni az asztalra, ami mellett nem lehet csak úgy elmenni.

Íme az ízelítő: