Izraeli katonai bázisra látogatott Tarantino

Egy dél-izraeli katonai bázisra látogatott Quentin Tarantino rendező, aki maga is jelenleg Tel-Aviban él.

Tarantino a Stand With Us nevű civil szervezet által szervezett rendezvényen találkozott a katonákkal, az Izraeli Védelmi Erők (IDF) pedig fotókat is megosztott a találkozóról a közösségi médiában. 

“Ez egy fénypont a teljes sötétségben. Örülünk, hogy a legendás rendező, Quentin Tarantino szolidaritást vállalt Izrael népével, és megjelent ott, ahol a Hamász a legnagyobb erővel csapott le. A filmrendező időt töltött a katonákkal és a lakosokkal, forgatott velük és fényképeket készített. Ez egy gyönyörű módja a szolidaritás kinyilvánításának" - olvasható a hivatalos Stand With Us közleményben.

Tarantino idén júliusban költözött Tel-Avivba feleségével, Daniella Pick izraeli énekesnővel, akit 2009-ben ismert meg az Becstelen brigantyk promóciós turnéja során. “"Imádom ezt az országot, ezeket az embereket. Nagyon kedvesek hozzám, ők is örülnek, hogy a közösségük része vagyok” - mondta egy korábbi interjúban a rendező.

Arra a kérdésre, hogy a város, az ország vagy az izraeli politikai események jó témát jelentenének-e számára filmesként, azt válaszolta: "Nem, nem tudnék semmit sem csinálni egy ilyen felfokozott, politikai légkörben" - szögezte le Tarantino.