James Cameron kritizálta a Star Wars VII-etA kép forrása: 20th Century Fox

Az ikonikus rendező nem volt elragadtatva Az ébredő Erőtől.

Hiába döntött meg szinte minden létező bevételi rekordot, a Star Wars VII mégsem tudott mindenkit levenni a lábáról. Köztük A bolygó neve: Halál és az Avatar rendezőjét, James Cameront sem. A direktor legújabb interjújában osztotta meg véleményét a filmmel, és barátja, George Lucas korábbi munkáival kapcsolatban.

"Nem akarok túl sokat mondani Star Wars - Az ébredő Erőről, mert egyrészt nagyon tisztelem J.J. Abramst, másrészt pedig kíváncsi vagyok, merre tart az egész" - mondta, de a lényeg csak ez után következetet. "Úgy érzem George (Lucas) hat filmje innovatívabb volt a vizuális fantáziát illetően, és ez a film takarékos volt azon dolgokkal és karakterekkel, amiket és akiket korábban láttunk. Csak néhány egészen apró lépést tett előre az új karakterekkel. De erről ennyit. Kíváncsian várom a folytatást."

Bár világos, hogy Cameront nem győzte meg a franchise hetedik része, azt már korábban is hangoztatta, hogy szeretné elkerülni, hogy az Avatar folytatásai és az új Star Wars-filmek egyszerre kerüljenek a mozikba. Márpedig az eddig bejelentett premierdátumok alapján 2018. karácsonyán erre is sor fog kerülni.