Jason Statham odavan Idris Elba főgonoszáért

A Halálos iramban: Hobbs és Shaw és több dolog miatt is különleges projekt Jason Statham számára: már régóta nem dolgozott együtt David Leitch rendezővel, sem pedig országos cimborájával, Idris Elbaval, és már nagyon várta, hogy a Dwayne Johnsonnal való különleges kapcsolata végre megkapja azt az egész estét műsoridőt, amit megérdemel.

Statham nemrég az Entertainment Weeklynek adott interjút a forgatás egyik szünetében, amelyben csak szuperlatívuszokban tudott beszélni magáról az egész munkáról és a produkcióról. Elmondta, hogy milyen remek szórakozás az egész forgatás, és hogy milyen jó hogy végre együtt dolgozhat azzal a rendezővel, akit a showbizniszbe való bekerülése óta ismer – és hogy milyen remek az is, hogy Johnsonnal végre teljesen kiélhetik magukat munka közben, hiszen eddig erre sem idő, sem hely nem volt.

És igaz, ami igaz: a páros sokak szerint már a Halálos iramban 8ban teljesen ellopta a show-t, és már akkor látszódott, hogy a két karakter párosával érdemes kezdeni valamit, így egyértelmű volt, hogy a Halálos iramban-franchise első spin-offjának középpontjában ők állnak majd. A film levezényléséhez pedig Leitch tűnt a legjobb választásnak-

A rendező szintén elmondta, hogy mennyire izgatott volt a ténytől, hogy belecsöppenhet a franchise világába, mert eddig is nagyon tetszett neki, ahogy a filmek fejlődtek, alakultak, és folyamatosan újraalkották saját magukat. Ő is, és Johnson is meg van róla győződve, hogy az eddigi filmek rajongói nem fognak csalódni abban, amit eddig összeraktak.

Ám egy ilyen ütős páros egy oldalra állításához egy erős, karakteres és izgalmas főgonosz kellett, akit Idris Elba személyében találtak meg. Leitch szerint kevés olyan színész van, aki kellően erős jelenléttel rendelkezik a vásznon, amellett, hogy megvan a fizikuma, tud verekedni és autót vezeti – Elba pedig ilyen színész.

A film mögött alakuló bromance csak jót tehet a produkciónak, amit inkább kell majd könnyedén, mint komolyan venni, amikor a mozikba kerül – de az már borítékolható, hogy ez a négy ember már borzasztóan boldog attól a ténytől, hogy a film elkészül.

A Hobbs és Shaw jövő augusztus elején kerül majd a mozikba.