Jó híreink vannak a Blumhouse Drakula-horrorjáról!

Noha a Drakula számos filmes változata elkészült már az elmúlt évtizedek során, A láthatatlan ember sikerén felbuzdulva a Blumhouse-nál úgy döntöttek, újabb adaptációt kap a történet.

A projekt élére Karyn Kusama került, aki korábban A meghívás és a Pusztító című filmeken dolgozott, és nem véletlenül hangsúlyoztuk bevezetőnkben, hogy Bram Stoker azonos története kap feldolgozást, hiszen Kusama egy friss interjúban máris elárult némi érdekességet a film előkészületeivel kapcsolatban.

“Nagyon reményteljes adaptációnak ígérkezik, egy olyasvalami, ami sokkal kevésbé veszi figyelembe a korábbi filmeket, épp ezért több nézőpont is megjelenik majd a koncepcióban, ahogy az eredeti történetben is, ezzel együtt Drakula múltja is, amelyre korábban nem volt példa egy adaptációban sem. Az igazság az, hogy a könyv több perspektívát is felvonultat. Szóval ez egy olyan adaptáció lesz, amely eltér az előzőektől, és megfosztja a figuráról ezt a kialakult romantikus képet” - nyilatkozta a rendező.

Az idén megjelent BBC saját gyártású Drakula minisorozat meglehetősen jól sikerült a kritikusok szerint, bár a rajongók kevésbé lelkesedtek érte, az új adaptáció munkálatairól pedig várhatóan egyre gyakrabban hallunk majd a közeljövőben.