Joker Velencébe is elhozza a borzongást!

Most már biztos: Joaquin Phoenix a bohócruhát átmenetileg szmokingra cserélheti. A Velencei Nemzetközi Filmfesztivál – a világ egyik legrangosabb és legelegánsabb filmes seregszemléje – idei szeptemberi versenyprogramjába beválogatta a Joker-t (Joker, hazai bemutató: október 3.).

Todd Phillips rendező ezúttal nem a Másnaposok stílusában dolgozott: megmutatja, hogy van ennél sötétebb, hátborzongatóbb humora is. Két főszereplőjével Joaquin Phoenix-szel és Robert De Niroval együtt képregényfilmet készített ugyan (Batman egyik örök ellensége, a bohócruhás pszichopata a hőse), de az összes eddigi univerzumon kívüli, önmagában álló, saját értelmezést. Phoenix feltörekvő stand-upost alakít benne (hasonlót ahhoz, akit De Niro játszotta A komédia királyá-ban), aki megőrül, és élvezi.

A rendező ráadásul azt állítja, hogy miközben a forgatókönyvet írta, Phoenix egy fotója lógott a számítógépe fölé tűzve: ha a színész nem vállalja a szerepet, talán el sem készül a film. De elkészült, az eddig kiszivárgott fotók és infók szerint, sötét és hátborzongató lesz – és a legnagyobb kortárs filmesek seregszemléjén, Velencében kerül a világ elé.