Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
83%

A komédia királya (1982)

The King of Comedy
Filmadatlap
 
26
Szereplők
6
Vélemények
10
Képek
1
Videók

Galéria (10)

Robert De Niro
Robert De Niro

Videók (1)

 
erahurka   2022. 08. 14.

legújabb vélemény

0

Valóban olyan kicsit, mintha egy szoft Jokert nézne az ember. Scorsese azért alkotott ennél jobbat is, kicsit vontatottnak éreztem néha, de tetszett a sztori meg a csattanó a végén.

 
ArpiHajdu és Réci   2019. 08. 23.

a nap véleménye

1
Király leszel egy napra, vagy balek egy egész életen át?

Megkockáztatom, hogy ha az egyszerű mozinézőt megkérnénk arra, soroljon fel tíz darab Martin Scorsese filmet, szinte biztos, hogy A komédia királya nem férne be a lajstromba (vagy maximum a kilencedik, tizedik helyen tanyázna). A rendező egy igencsak... teljes kritika»

 
Berto49   2018. 05. 21.

0

Nem csodálom, hogy ez a filmje Martin Scorsese számára kevés sikert hozott. A show biznisz alkotóit és rajongóit bemutató csípős szatíra, kedvelt „házi színésze” Robert De Niro kiváló alakításával. Egy feltörekvő, de alapjában véve tehetségtelen stan... több»

 
sptt   2021. 04. 12.

0

Elgondolkodtató film a showbusinessről, az egy perc hírnévről, a kiugrási lehetőségekről, a mindent megtenni képes pszichopatákról. Robert de Niro itt is zseniális, de azért ez nem meglepő. Szerintem Scorsese ebben a filmben nem hozta a legjobbját, d... több»

 
jake_green   2017. 07. 13.

0

Egyedi zseniális, megérte Scorsese-nek a legdrágább és leghosszabb ideig forgatott filmjélnek lennie!

 
irodalmialkotas   2016. 05. 05.

0

Fogjuk fel az életet egy játéknak és mosolyogjunk merjünk nevetni! Szuper!

A film összbevétele 2 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

Martin Scorsese sok éven át úgy nyilatkozott, hogy nem kellett volna elkészítenie A komédia királyát. Ezen az álláspontján 2014-ben, a Tribeca filmfesztiválon szervezett közönségtalálkozón változtatott, s azóta büszkén nyilatkozik erről a filmjéről.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Azt a jelenetet, amikor Pupkin és Rita ellátogat Jerry Langford házába, öt napig vették fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film közel 20 millió dolláros költségvetésének egyik oka éppen az volt, hogy Scorsese a külső jeleneteket New York utcáin vegyik fel, ám úgy, hogy nem zárják le a forgatási helyszíneket, hanem "gerilla" módon filmeznek. Mivel Robert De Niro akkora már egy nagyon ismert színésznek számított, ezt az elképzelés lehetetlen volt kivitelezni, s a filmben is lehet látni azt, ahogy a járókelők nézik De Nirót.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Amikor Jerry Lewis megérkezett a forgatásra, nagyon meglepte őt színésztársai munkamódszere, főleg a method actinget alkalmazó Robert De Niro. Lewis egyébként nem volt valami jó véleménnyel munkatársairól: De Nirót egy elviselhetetlen idiótának tartotta, Bernhardot pedig gyűlölte. Annál a jelenetnél, amikor Lewisnak a szerepe szerint meg kellett ütnie Bernhardot, a stáb nagyon is tartott attól, hogy a színésznő komolyan megsérül.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A forgatás a sok improvizáció miatt nagyon lassan haladt. Előfordult, hogy az egyes jeleneteket húsz-vagy akár harmincféleképpen rögzítették.

(ArpiHajdu és Réci)