Játssz egy Samsung Galaxy A20e-ért ·  Fórum Login  
85

A komédia királya (1982)

The King of Comedy
Filmadatlap
 
26
Szereplők
4
Vélemények
10
Képek
1
Videók
 
ArpiHajdu és Réci   2019. 08. 23.

legújabb vélemény a nap véleménye

Király leszel egy napra, vagy balek egy egész életen át?

Megkockáztatom, hogy ha az egyszerű mozinézőt megkérnénk arra, soroljon fel tíz darab Martin Scorsese filmet, szinte biztos, hogy A komédia királya nem férne be a lajstromba (vagy maximum a kilencedik, tizedik helyen tanyázna). A rendező egy igencsak elfeledett alkotásáról van szó, amely annak idején a mozikasszáknál jókorát zakózott, s Scorsese 80-as évekbeli pályafutására is hatással volt. Pedig, ha jobban belegondolunk, ez a film tökéletesen idomul a rendező azon alkotásainak sorához, melyben Robert De Nirót láthatjuk a főszerepben tündökölni. A nagyvárosi környezetben láthatunk egy kisembert, aki a rögeszméjének a rabja, s akinél bármikor elpattanhat a cérna, amelynek természetesen nem l... több»

 
Berto49   2018. 05. 21.

Nem csodálom, hogy ez a filmje Martin Scorsese számára kevés sikert hozott. A show biznisz alkotóit és rajongóit bemutató csípős szatíra, kedvelt „házi színésze” Robert De Niro kiváló alakításával. Egy feltörekvő, de alapjában véve tehetségtelen standup komikus egyetlen szereplés miatt mindent elkövet, hogy képernyőre kerülhessen. Emberrablásra vetemedik, így sikerül bemutatkozni, de nem a siker, hanem a börtön a jutalma. Az előadott produkciója végtelenül gyenge, mintha hatásos poénirtó-szert használt volna. A film egyedül kiválóra értékelhető jellemzője De Niro fantasztikus színjátszása, de ez tőle alapszintű elvárás. Máté Gábor szinkronja pedig méltó a briliáns alakításhoz.


 
jake_green   2017. 07. 13.

Egyedi zseniális, megérte Scorsese-nek a legdrágább és leghosszabb ideig forgatott filmjélnek lennie!

 
irodalmialkotas   2016. 05. 05.

Fogjuk fel az életet egy játéknak és mosolyogjunk merjünk nevetni! Szuper!

Robert De Niro
Robert De Niro

A film összbevétele 2 500 000 dollár volt (imdb.com).

 

Martin Scorsese sok éven át úgy nyilatkozott, hogy nem kellett volna elkészítenie A komédia királyát. Ezen az álláspontján 2014-ben, a Tribeca filmfesztiválon szervezett közönségtalálkozón változtatott, s azóta büszkén nyilatkozik erről a filmjéről.

(ArpiHajdu és Réci)
 

Azt a jelenetet, amikor Pupkin és Rita ellátogat Jerry Langford házába, öt napig vették fel.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A film közel 20 millió dolláros költségvetésének egyik oka éppen az volt, hogy Scorsese a külső jeleneteket New York utcáin vegyik fel, ám úgy, hogy nem zárják le a forgatási helyszíneket, hanem "gerilla" módon filmeznek. Mivel Robert De Niro akkora már egy nagyon ismert színésznek számított, ezt az elképzelés lehetetlen volt kivitelezni, s a filmben is lehet látni azt, ahogy a járókelők nézik De Nirót.

(ArpiHajdu és Réci)
Ez a weboldal cookie-kat és más követési megoldásokat alkalmaz elemzésekhez, a felhasználói élmény javításához, személyre szabott hirdetésekhez és a hirdetési csalások felderítéséhez. Az Adatvédelmi tájékoztatóban részletesen is megtalálhatóak ezek az információk, és módosíthatóak a beállítások.