Milyen lehet az az ember, akit gyerekek riogatása tett világhírűvé? R. L. Stine, aki a múlt héten ünnepelte 75. születésnapját, és Libabőr-sorozatából több millió példányt adtak már el, például nagyon jó humorú. Talán éppen ez vele a baj.

– Szerintem a horror nem ijesztő, hanem vicces – nyilatkozta nemrég, és elárulta, hogy sem a filmek, sem a könyvek nem tudják megrémiszteni, Stephen King-et olvasva is jókat nevetgél. Azt azért elismerte, hogy a könyveiben a gyerekkori félelmeit írja meg. És úgy tűnik sokat félt kiskorában, hiszen éppen most – részben a könyvéből készült film, a Libabőr 2: Hullajó Halloween (Goosebumps 2, hazai bemutató: október 25.) sikere miatt – írt alá szerződést hat (!) új kötet megírására.

– Jól szórakozom, miközben írom a könyveimet, és a gyerekek is jól szórakoznak, miközben olvassák és rémüldöznek – mondta. – Legfeljebb annyi változott, hogy mostanában Jack Black hangját is hallom néha a fejemben: elképzelem, hogy milyen lesz a harmadik Libabőr-megfilmesítésben, ha lesz olyan… ő biztosan látja a humort a halloweeni rémekben.