Jön az élőszereplős Cyberpunk 2077-film

A disztópikus sci-fi világok rajongói örülhetnek: a Cyberpunk 2077 élőszereplős adaptációja hamarosan érkezik!

Hogy film vagy sorozat lesz-e, arról  a videojátékot fejlesztő CD Projekt Red még nem árult el részleteket. Ez a hír megerősíti azokat a pletykákat, amelyek már a játék 2020-as megjelenése előtt elkezdtek keringeni arról, hogy a játék élőszereplős adaptációja tervben van.

A Cyberpunk 2077 című videojáték a Cyberpunk 2020 című pen & paper szerepjátékon alapul. Az alkotó, Mike Pondsmith annak idején kifejtette, hogy a videojáték-adaptáció a hollywoodi sztár, Keanu Reeves közreműködése miatt óriási figyelmet kapott - és ez hozzájárulhat ahhoz, hogy a filmadaptáció elkészüljön.

A Cyperpunk 2077 Night Cityben játszódik, egy kitalált kaliforniai városban, egy disztópikus cyberpunk világban, amelyet kiborgok népesítenek be, és megakonszernek uralnak. Az akciójátékban V karakter szerepébe bújhatsz, és veszélyes küldetésekben küzdheted át magad a komor metropoliszon.

Szóval Keanu is benne lesz a filmben...?

Tény, hogy Keanu Reeves Johnny Silverhand szerepében számos, a játékhoz készült promóciós plakáton megjelent, és minden bizonnyal hozzájárult ezzel a játék népszerűségéhez.

Hogy ez valóban befolyásolta-e a filmadaptáció elkészítése mellett szóló pozitív döntést, azt egyelőre nem lehet megmondani - és arra a kérdésre, hogy Reeves valamilyen módon részt vesz-e a film- vagy sorozatadaptációban, egyelőre még nincs is válasz.

Túl korai is lenne ilyesmire választ várnunk: a színészszakszervezet sztrájkjától eltekintve, ami miatt Reeves egyelőre hivatalosan nem hozható kapcsolatba új projektekkel, a Cyberpunk 2077 adaptációja még nagyon korai stádiumban van.

A Variety beszámolója szerint egyelőre csak annyit lehet tudni, hogy az Anonymous Content nevű stúdió - amelynek nevéhez olyan sorozatok kötődnek, mint a Mr. Robot és a True Detective/A törvény nevében, valamint olyan játékfilmek, mint A visszatérő - is részt vesz majd a munkában.

Szerző kerestetik!

Jelenleg a projekthez forgatókönyvírót keresnek. A történet "a Cyberpunk 2077 világában fog játszódni, tehát nem a játék történetének közvetlen adaptációja lesz, ami persze újabb nagy kérdést vet fel Keanu Reeves esetleges részvételét illetően.

Reeves egyébként nem az egyetlen hollywoodi sztár, aki érintett a franchise-ban, ugyanis Idris Elba a nemrég megjelent Fantomszabadság/Phantom Liberty című bővítményben keveredik bajba egy új karakterként.

akció | fantasy | kaland | krimi | sci-fi | thriller

Night City, 2077: egy V-ként ismert zsoldos próbál lavírozni egy disztopikus társadalomban, ahol már elmosódott az ember és a technológia közötti határ.  több»