61 A tulajok  (2020)

Megérkezett a mozikba Julius Berg legújabb filmje, A tulajok, amelynek már az előzetes is egy igazán hátborzongató hangulatot ígér, úgy tűnik azonban, hogy a hazai nézők némi fenntartással fogadták a produkciót.

Maisie Williams főszereplésével A tulajok történetében négy fiatal busás zsákmány reményében betörnek egy idős házaspár otthonába, a pár azonban még idő előtt hazatér. Bár hiba csúszott a tervbe, a fiatalok mindent elkövetnek, hogy kiszedjék az idősekből a széf kódját, amely a vagyonukat rejti, a házaspár azonban egyre furcsábban kezd el viselkedni, rövidesen pedig teljesen elszabadul a pokol.

A tulajok 64 százalékos értékelést tudhat magának 102 szavazat mellett a Mafabon, de nézzük is egy kicsit bővebben, mit is gondoltak a filmről a hazai nézők:

“Engem azért sikerült meglepniük a fordulattal, amiről most itt nem spoilereznék, de egészen addig csak közepes filmként néztem, aztán jött ez a bizonyos dolog, és felhúzta az értékelésemet. Ezekben az ínséges mozis időkben érdemes tenni vele egy próbát” - írja matrosh1980, aki négy csillaggal értékelte a filmet.

Szintén négy csillagot adott a produkcióra Gríz, aki a következőket írja: “Egész jó lett, végig fenn tudta tartani a feszültséget, és néhány üresjárattól meg plot hole-tól eltekintve teljesen korrekt darab. Mivel idén nem sok ilyen jellegű thrilleres, horroros film került a mozikba, ezért a műfaj kedvelői szerintem bátran tegyenek vele egy próbát.”

Alien007 azonban már kevésbé tudott elnéző lenni, nála három csillagot ért a film: “Kimondottan erős kezdés után kezdett lejtmenetbe a film, amit őszintén szólva igazán sajnáltam, mert azt éreztem, hogy ebben sokkal több még. Williamst mindenesetre jó volt egy teljesen más szerepben látni, de sajnos ez most közepesnél nem lett jobb.”

“Kiszámítható, igen, de közben meg azért mégis elröpül vele az idő, és helyenként rendesen be is tud paráztatni. Közepes élménynek mondanám” - írja Esem.

A tulajok tehát már a mozikba, bővebb információt, érdekességet, előzetest és képeket pedig a film adatlapján találtok. Jó mozizást kívánunk!