Korhatáros, brutális és úttörő lesz James Franco X-Men filmjeA kép forrása: movieweb.com

 A színész először beszélt az X-Men franchise-hoz való csatlakozásáról, de annál izgalmasabb részleteket osztott meg.

Múlt héten adtunk hírt róla, hogy James Franco is mutáns lesz. A színész Többszörös Ember karakterével lép majd be a X-Men franchise-ba, és rögtön egy önálló filmet is kap, melynek produceri teendőit a X-Men univerzumának nagyágyúja, Simon Kinberg foglalja el, míg a forgatókönyvét a Wonder Woman szkriptjét is jegyző Allan Heinberg írja.

James Franco most először szólalt meg a szerep kapcsán, és bár elég szűkszavúan nyilatkozott, amit elmondott, az több mint biztató.

"Valóban van egy szuperhősfilm a láthatáron. Nem tudom mennyit árulhatok el. Annyit mondhatok, hogy producerként és színészként is részt veszek a munkálatokban. Egyelőre a fejlesztés korai szakaszában járunk, még bőven van dolgunk. Nagyon bejön, amit Simon Kinberg, a Fox és az X-Men-es srácok csináltak a Deadpoollal és a 161930sal. Épp ez a célunk. Egy új zsánerbe szeretnénk adaptálni ezt a szuperhős filmet" - mondta.

A Többszörös Ember (a.k.a. Jamie Madrox) egy mutáns, akik képes megtöbbszörözni önmagát, majd újra egyesülni. Mindezt azonban úgy, hogy egy személybe ötvözze az összes mása emlékeit és tapasztalatait. Madrox mindemellett a mutáns detektív ügynökség, az X-Factor Investigations vezetője.

Ami a kapcsolódási pontokat illeti az univerzum korábbi filmjeihez, a karakter a X-Force tagja is volt, valamint a képregényekben Madrox család szoros kapcsolatot ápol X Professzorral.

A következő X-Men mozi, az Az új mutánsok 2018. áprilisától látható a hazai mozikban.