Lassan negyven éve már, hogy megjelent Brian De Palma kultikus krimije, A sebhelyesarcú. Al Pacino zseniális alakítása máig a legjobbak közé tartozik. Azt viszont kevesen tudják, hogy az 1983-as mozi valójában egy 1932-es film remake-je volt. És azt talán még kevesebben, hogy néhány éven belül elkészülhet egy újabb remake.

Utóbbi rendezését az a Luca Guadagnino vállalta el, aki leginkább a Szólíts a neveden és a Sóhajok mozikkal hívta fel magára eddig a figyelmet. Az olasz rendező azonban egy ezeknél jóval nagyobb projekt részese lehet.

És, mint ilyen, pontosan tudja, hogy mit is akar kihozni az új A sebhelyes arcú filmből. Egy interjú során arról beszélt, hogy mivel Brian De Palma filmje is 18-as karikát kapott, ő sem akarja ennél lejjebb adni. Azt is hozzátette, hogy az eddig elkészült két film mindig az adott korszakra volt jellemző, így az ő alkotása is ezt a vonalat követi.

Mert a főszereplő Tony Montana sokkal inkább egy eszme képviselője, mint tényleges karakter. Ő az amerikai álom egyfajta görbe tükre, így mindig azt kell rajta keresztül bemutatni, ami az adott korszakra is jellemző.

Luca Guadagnino hozzátette, hogy a sikerhez három dologra van szükség. Az első egy zseniális forgatókönyv, ami már meg is van. A második, hogy Tony Montanának aktuálisnak kell lennie ahelyett, hogy valamit imitálnak. És végül a harmadik, hogy a filmnek sokkolónak kell lennie.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a film tényleges forgatása mikor kezdődhet el, így arról sem, hogy mikorra várható a premier. Az is nagyon jó kérdés, hogy ki lehet az új Tony Montana, akinek ugyebár Al Pacino zseniális játékát kellene megismételnie.