A Háború és béke, valamint a Birmingham bandái rendezője, Tom Harper ezúttal egy valós eseményeken alapuló produkcióval rukkolt elő, melyben A mindenség elmélete után ismét együtt állt a kamerák elé Eddie Redmayne és Felicity Jones. Lássuk, mit kell tudnunk a Léghajósokról!

1862-ben a fenegyerek léghajós, Amelia Wren (Felicity Jones) összeáll az úttörő meteorológussal, James Glaisherrel (Eddie Redmayne), hogy bővítse az emberiség ismereteit az időjárásról, és magasabbra repüljön, mint előtte bárki a történelemben. Miközben folyamatosan rekordokat döntenek és újabb és újabb tudományos felfedezést tesznek, utazásuk a létezés legvégső határára hozzásegíti a furcsa párt, hogy végül megtalálják helyüket a világban, melyet már messze maguk mögött hagytak. Fizikai és érzelmi kihívásokkal teli útjuk során az egyre ritkuló levegőben a felemelkedés a túlélésért való küzdelemmé válik. „A legtöbb repülés általában kilencven perc, két óra. Nagyon érdekesnek találtam azt a gondolatot, hogy valós időben, két szereplővel egy kosárban csináljak valamit” – Tom Harper rendező A mindenség elmélete után ismét összehozta Felicity Jonest és Eddie Redmayne-t, hogy elmeséljen egy valós események ihlette, lélegzetelállító történetet.

Redmayne és Jones mellett a további főbb szerepeket Tom Courtenay, Vincent Pérez, Kamil Lemieszewski, Himesh Patel és Phoebe Fox alakítják. A forgatókönyvet Jack Thorne és Tom Harper szerezte.

Íme 5 érdekesség a premierfilmről, amit nem árt tudnod, mielőtt jegyet váltasz:

  • A 2014-es szintén valós eseményeken alapuló A mindenség elmélete után Felicity Jones és Eddie Redmayne ismét együtt állt a kamerák elé.
  • Eddie Redmayne egy kisebb balesetet szenvedett a forgatás során, amikor az egyik léghajós jelenet során kificamította a bokáját. A színésznek néhány napig mankóval kellett járnia, de hamar felépült, hogy folytatni tudja a munkát.
  • A valós eseményeket feldolgozó film Richard Holmes 2013-ban megjelent "Falling Upwards: How We Took to the Air" című könyvén alapszik.
  • A Léghajósok világpremierje 2019. augusztus 30-án volt a Telluride Filmfesztiválon. A filmet nem sokkal később, szeptember 8-án a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatták.
  • A filmet pozitívan fogadták a kritikusok. A Léghajósok jelenleg 82 százalékon áll a RottenTomatoes kritikaaggregátor portálon (2019. november).

Hazai premierdátum: 2019.12.05.

A film előzetesét idelent tudjátok megnézni: