Liam Neeson és a Netflix? Naná, hogy rekord született!

Még hivatalosan be sem mutatták, de Liam Neeson új akciófilmje, a Jeges pokol máris rekordot döntött. És mindezt a Netflixnek köszönheti, akik soha annyi pénzt még nem fizettek egy film forgalmazási jogaiért, mint most.

A megállapodás a hírek szerint kifejezetten Amerikára érvényes, de a Netflix nem kevesebb, mint 18 millió dollárt fizetett ki a jogokért. Ennyi pénzt korábban egyetlen filmért sem csengettek ki. De szükség is volt rá, mivel állítólag több más szolgáltató is vevő lett volna a filmre.

A Jeges pokol egy akció-thriller, amely a tervek szerint áprilisban mutatkozhat be. Liam Neeson egy sofőrt alakít, aki kifejezetten a kanadai jeges utak szakértője. Mikor egy régi gyémántbánya felrobban, az ő vezetésével indul meg egy mentőcsapat, hogy segítsen a bajba jutott bányászokon. Csakhogy az út egy befagyott óceánon keresztül vezet, és különben is a háttérben nem sejtett veszélyek is leselkednek rájuk.

A filmben Liam Neeson mellett kétségtelenül Laurence Fishburne a legnagyobb név. A rendezői széket az a Jonathan Hensleigh foglalta el, aki korábban főleg forgatókönyvíróként és producerként tevékenykedett. Természetesen a Jeges pokol forgatókönyvét is ő írta. Korábban pedig olyan filmeken dolgozott, mint a Jumanji, a Die Hard - Az élet mindig drága, a Con Air - A fegyencjárat, az %43892v%, a Tolvajtempó, A megtorló vagy épp a Jumanji: Vár a dzsungel.