Lövöldözéssel fenyegették meg Natalie Portman sorozatának stábját

Péntek délután leállították a Lady in the Lake című Apple TV+ sorozat baltimore-i forgatását. A producerek úgy döntöttek, hogy "az óvatosság oldalára állnak", miután erőszakos fenyegetéseket kaptak.

Hétfőn a sorozat alkotója, Alma Har'el azt tweetelte, hogy "a gyártás a továbbiakban fokozott biztonsági eljárásokkal folytatódik". Miután egy hosszú tweetben megköszönte a baltimore-iaknak, azzal zárta: "Újra fel fogunk támadni".

A stáb, a szereplők, az eladók és a produkciós partnerek biztonsága és védelme kiemelten fontos. A forgatás fokozott biztonsági intézkedésekkel folytatódik. 

A baltimore-i rendőrség megerősítette, hogy a helyiek egy csoportja pénteken délután 4 óra körül felvette a kapcsolatot a belvárosban, a Park Avenue-n forgató producerekkel. A csoport azzal fenyegetőzött, hogy este visszatérnek, hogy lelőjenek valakit, ha nem hagyják abba a munkálatokat. A producereknek azt is mondták, hogy 50 000 dollárt kell fizetniük a csoportnak, mielőtt a forgatás folytatódhatna.

"Péntek délután, a 'Lady in the Lake' című produkciónk baltimore-i forgatásán, a stáb érkezése előtt, a hívásuk szerinti időpontban, a produkciós stábunk egyik sofőrje két férfival került szembe, akik közül az egyik fegyvert fogott a sofőrünkre, majd elmenekültek a helyszínről" - áll a sorozatot gyártó Endeavor Content közleményében - "Együttműködünk a baltimore-i rendőrséggel, mivel a nyomozás folyamatban van. A stábunk és mindazok biztonsága és védelme, akik a produkcióinkban dolgoznak, a legmagasabb prioritás számunkra, és hálásak vagyunk, hogy senki sem sérült meg. A produkciót fokozott biztonsági intézkedésekkel folytatjuk."

"Kiváltság volt a Lady in the Lake forgatása Baltimore-ban, ahol számos területen együtt dolgozhattunk a város élénk közösségével. Köszönjük és nagyra értékeljük Baltimore városának, Brandon M. Scott polgármesternek, a Baltimore Film Office-nak, a Maryland Film Office-nak és a Baltimore-i Rendőrségnek a hihetetlen támogatásukat, miközben folytatjuk a gyártást Baltimore nagyszerű városában és a környező közösségekben."

A Lady in the Lake forgatása áprilisban kezdődött és várhatóan ősszel folytatódik. A sorozat 1966-ban játszódik Baltimore-ban, és Laura Lippman helyi írónő azonos című regényét adaptálja. A sorozat főszereplői Natalie Portman és Moses Ingram, valamint Y'lan Noel, Mikey Madison és Brett Gelman.

David Simon, a Baltimore-ban játszódó Drót című sorozat alkotója és Lippman férje közleményt osztott meg a produkció leállításával kapcsolatban, amelyben tisztelettel adózott annak, ahogyan a hatóságok kezelték a helyzetet:

"Két évtized alatt 200 órányi tévéfilmet forgattunk. Közöltük, hogy hol forgatunk. Mindig volt néhány nagyszájú, aki hahotázott; mindig voltak emberek a stábban - helyszínek, biztonságiak - akiket arra képeztek ki, hogy határozottan, de tisztelettudóan reagáljanak. Baltimore-ban jó emberek vannak!" - írta Simon.