Májusban a Netflixen: 10 kihagyhatatlan új film és sorozat, amire nagyon könnyű lesz rákattanni

Májusban visszatér a kisképernyőkre Jennifer Lopez az Atlas című filmjével, jön Jeff Daniels, aki ezúttal Talpig férfi és végre visszatér kedvenc képzeletbeli viktoriánus családunk története is a 3. évaddal!

Lássuk, melyik az a 10 film és sorozat, amit érdemes várnunk májusban a Netflixen!

Mindegyiket nézheted egy kattintással a mafab adatlapról, amennyiben van élő előfizetésed a szolgáltatóhoz! Csak görgess a "Hol nézheted" fülig és már indulhat is a házimozizás!

Jó szórakozást a tavasz utolsó hónapjában is!

#10

40 Talpig férfi  (2024)

(1)

dráma

Netflix

A sorozat története egy atlantai ingatlanmogult követ nyomon, aki csőddel néz szembe, így megpróbálja megvédeni birodalmát azoktól, akik megpróbálnak tőkét kovácsolni a... több»

David E. Kelley legújabb, érzelmileg megragadó drámasorozata a Talpig férfi. A sztori: Az A Man in Full/Talpig férfi a néhai Tom Wolfe The New York Times bestsellere alapján készült. Amikor az atlantai ingatlanmogul Charlie Croker (Daniels) hirtelen csődbe megy, politikai és üzleti érdekek ütköznek, miközben megvédi birodalmát azoktól, akik megpróbálnak tőkét kovácsolni a bukásából.
#9

dráma | életrajzi | zenés

Netflix

Egy harmincéves történet Giannáról a gyermekkortól, életének és pályájának gyökereitől kezdve egészen a felszenteléséig, egy olyan fordulóponton át, amely életét két... több»

A Gianna Nannini életén alapuló film, az Indiana Production producere és Cinzia TH Torrini rendezője, Letizia Toni lesz látható az olasz női rock ikonjának szerepében. A film töredék zenei világunk egyik legismertebb hangjának életéből, egy harmincéves történet, amely a gyermekkortól, életének és karrierjének gyökereitől kezdve egészen a karrierje felíveléséig tart, egy olyan fordulóponton át, amely két részre vágja Gianna életét, olyannyira, hogy az igazi születésének tekinthető: az 1983-as év. A "Beautiful Rebel" egy olyan nő életébe és alkotó elméjébe kalauzolja el a nézőket, aki képes a költészettel és a zenével érzelmeket formálni. Egy egyedülálló, forradalmi művész, aki kívül áll minden sémán és meghatározáson, aki állandóan az inspirációt, az átalakulást keresi, aki a zenét és a szabadságot tette kiáltványává.
#8

életrajzi | történelmi | vígjáték

Netflix (2024.05.03.)

A Kellogg's és a Post gabonapehely-gyártók esküdt ellenségek. Versenyeznek egy olyan sütemény megalkotásáért, amely örökre megváltoztatja a reggeliről alkotott elképzeléseinket. több»

"[A társíró] Spike Feresten és én viccből azt mondtuk egymásnak: "Csináljunk egy filmet a Pop-Tartsról"" - mondta Seinfeld a Netflixnek - "Aztán amikor megtörtént a világjárvány, és nem volt mit csinálnunk, azt mondta: 'Tényleg írjuk meg ezt filmként'. " A Cukromáz nélküllel ez a régóta viccelődő film most valósággá vált.  A film 1963-ban játszódik Michiganben, egy évvel azelőtt, hogy a Pop-Tarts nevű gyorskaja megjelent a boltok polcain. Csak a rend kedvéért: Seinfeld kedvenc Pop-Tart íze a barna cukros-fahéjas. Pirított, hogy világos legyen: "Nem szeretem a Pop-Tartot pirítva" - mondta Seinfeld - "Az ízek a pirítóban érnek össze. Van valami szomorú a hideg Pop-Tartban. Lélektelen. Nincsenek benne érzelmek. Nem teljes."
#7

dráma | romantikus | vígjáték

Netflix (2024.05.09.)

Lana lánya, Emma visszatér Londonból, és bejelenti, hogy a jövő hónapban férjhez megy. A dolgok még bonyolultabbá válnak, amikor Lana megtudja, hogy a férfi, aki elrabolta Emma... több»

Shields és a násznép egy sztárcsapat mellett jön ebben az esküvői vígjátékban, amiben Lana (Brooke Shields) lánya, Emma hazatér külföldről, és ledobja a bombát: férjhez megy. Thaiföldön. Egy hónapon belül! A dolgok csak rosszabbra fordulnak, amikor Lana megtudja, hogy a férfi, aki elrabolta Emma szívét, annak a férfinak a fia, aki évekkel ezelőtt összetörte az övét...
#6

NA Bodkin  (2024)

dráma | thriller | vígjáték

Netflix (2024.05.09.)

Egy csapat podcastelő elindul, hogy kivizsgálja három idegen rejtélyes eltűnését egy idilli ír kisvárosban. Ám amikor elkezdik felfejteni a szálakat, egy sokkal nagyobb és... több»

A Bodkin egy sötét komédiába illő thriller podcasterek vegyes csapatáról, akik három idegen rejtélyes eltűnése után indulnak nyomozni egy idilli, tengerparti ír kisvárosban. Ám amint elkezdik a szálakat felgöngyölni, egy sokkal nagyobb és furcsább történetre bukkannak, mint azt valaha is gondolták volna. Miközben hőseink megpróbálják megkülönböztetni a tényeket a fikciótól - az ügyről, a kollégáikról és, ami a legfájdalmasabb, saját magukról -, a sorozat megkérdőjelezi az igazságról alkotott képünket, és leleplezi azokat a történeteket, amelyeket azért mondunk magunknak, hogy igazolják a hitünket vagy megerősítsék a félelmeinket. /Bemutató: május 9
#5

dráma | romantikus

Netflix (2024.05.16.)

Penelope végre lemond régóta tartó szerelméről Colin iránt, miután hallotta a férfi róla szóló becsmérlő szavait. Úgy dönt azonban, hogy ideje férjet fognia, lehetőleg... több»

A Shondaland és az új showrunner, Jess Brownell által készített Bridgerton visszatér a harmadik évaddal, és Penelope Featherington (Nicola Coughlan) végre megtalálja az igaz szerelmet. De vajon Colin Bridgerton (Luke Newton) lesz az igazi? Pen úgy döntött azonban, hogy ideje férjet fognia, lehetőleg olyat, aki elég függetlenséget biztosít neki ahhoz, hogy Lady Whistledownként folytathassa kettős életét, távol az anyjától és a nővéreitől. Ám önbizalom híján Penelope próbálkozásai a házassági versenyben látványosan kudarcot vallanak. Eközben Colin új külsővel tér vissza nyári utazásairól. De csüggedten veszi észre, hogy Penelope, az egyetlen ember, aki mindig is olyannak értékelte, amilyen volt, most nem foglalkozik vele. Colin alig várja, hogy visszanyerje a lány barátságát, ezért felajánlja, hogy mentorálja Penelopét, hogy még ebben az évadban segíthessen neki férjet találni. De amikor a leckéi egy kicsit túl jól kezdenek működni, Colinnak meg kell küzdenie azzal, hogy a Penelope iránti érzései valóban csak barátiak-e... /Bemutató: május 16.
#4

animáció | kaland | vígjáték

Netflix (2024.05.17.)

Amikor a sors egy ritka rózsaszín és csillogó pillanatában Thelma, a póni kívánsága, hogy egyszarvú legyen, valóra válik, azonnal nemzetközi pop-szupersztárrá válik, de nagy... több»

Thelma egy kisstílű póni, aki arról álmodik, hogy csillogó zenei sztár lesz. A sors egy váratlanul bőkezű pillanatában Thelma egyszarvúvá változik, és azonnal világsztárrá válik. Ám ennek az új életnek, a hírnévnek ára van. A Thelma, az egyszarvú egy mókás, vidám és szívhez szóló utazás Jared Hess (Napoleon Dynamite) és Lynn Wang (Unikitty!) rendezőktől. Bemutató: május 17.
#3

NA Atlas  (2024)

akció | dráma | kaland | sci-fi

Netflix (2024.05.24.)

Egy sötét jövő, ahol egy mesterséges intelligenciával rendelkező katona úgy dönt, hogy a háborút csak úgy lehet megszüntetni, ha kipusztul az emberiség. több»

Jennifer Lopez tavaly az alaszkai vadon mélyén küzdött démonaival az Anya című filmben. Most egy új ellenséggel harcolva indul útnak. Új filmjében, az Atlasban egy kormányzati elemzőt játszik, akit egy távoli világba repítenek, hogy legyőzze legősibb ellenségét. Az Atlas egy csúcstechnológiás és futurisztikus világban játszódó, galaxisokon átívelő kalandfilm, amelyet Leo Sardarian és Aron Eli Coleite írt, és Brad Peyton rendezett, aki korábban a Dwayne Johnson főszereplésével készült Rampage című filmet is irányította. / Bemutató: Május 24.
#2

NA Eric  (2024)

dráma | thriller

Netflix (2024.05.30.)

Vincent, a gyászoló apa, akinek a fia eltűnik, Eric, az Edgar ágya alatt élő szörnyeteg barátságában talál vigaszt. több»

Az 1980-as évek New Yorkjában játszódó Eric Abi Morgan új érzelmes thrillere egy apa kétségbeesett keresését követi nyomon, amikor kilencéves fia egy reggel eltűnik az iskolába menet. Vincent, New York egyik vezető bábművésze és a rendkívül népszerű "Jó napot, napsugár" című gyermek-tévéműsor alkotója, egyre jobban küzd, hogy megbirkózzon fia, Edgar elvesztésével, és egyre zaklatottabbá és kiszámíthatatlanabbá válik. Edgar eltűnése miatti önváddal és bűntudattal telve ragaszkodik fia rajzaihoz, egy kék szörnyeteg bábuhoz, ERIC-hez, és meg van győződve arról, hogy ha sikerül ERIC-et a tévében szerepeltetnie, akkor Edgar hazajön. Miközben Vincent egyre rombolóbb viselkedése elidegeníti családját, munkatársait és a segíteni próbáló nyomozókat, a szükségszerűség téveszméje, Eric lesz az egyetlen szövetségese abban a törekvésben, hogy hazahozza a fiát. A filmet 2023-ban Magyarországon forgatták! Bemutató: május 30.
#1

animáció | dráma | kaland

Netflix (2024.05.24.)

Egy középiskolás diák élete váratlan fordulatot vesz, amikor találkozik egy démonlánnyal, aki az emberek világában kutat. több»

A film rendezője Tomotaka Shibayama, aki a Ghiblinél dolgozott, mielőtt részt vett a Studio Colorido reklámfilmjeinek és egyéb videómunkáinak elkészítésében. A "My Oni Girl"/Kedves démonom forgatókönyvét Yuko Kakihara írta, a karaktertervezést Masafumi Yokota vezeti, aki többek között a The Wind Rises/Szél támad(2013) kulcsanimációját készítette. A film világát az alkotók egyedi látásmódja jellemzi, ami a lágy vonalakkal és elsöprően szép színekkel életre keltett világban ölt formát. Emellett hihetetlen alakításokat nyújtanak a képzett szinkronszínészek, akik egy all-star stábbal együtt minden tehetségüket beletették a filmbe. A sztori: A Japán Yamagata prefektúrájában élő elsőéves középiskolás Hiiragi vágyik arra, hogy jól kijöjjön másokkal, emiatt képtelen nemet mondani, ha valaki kér tőle valamit. Hiába próbál mindent megtenni másokért, ez sosem megy jól, így nem marad senki, akit barátjának nevezhetne. Egy nyári napon, találkozik egy Tsumugi nevű oni lánnyal, aki azért jött az emberek világába, hogy megkeresse az édesanyját. A lány mindig önfejűen azt csinál, amit akar, és teljesen Hiiragi ellentéte. / Bemutató: május 24.