A Netflix régóta várt One Piece anime adaptációja végre megjelent a streaming szolgáltatáson, és a hatalmas rajongótábornak megfelelő költségvetéssel büszkélkedhet.

Az eredetileg 2020 januárjára bejelentett, régóta várt sorozat végre készen áll arra, hogy az anime-jelenséget átemelje az élőszereplős sorozatok világba. A sorozat nagy sikernek ígérkezik, miután a One Piece manga eddig több mint 500 millió példányban kelt el, és továbbra is jelenségnek számít Japánon belül és kívül egyaránt. Eiichiro Oda képregényeiből 103 kötetben több mint 516 millió példányt adtak el 61 országban.

Megerősítették, hogy a nyolcrészes sorozat epizódonként 17 millió dollárba került, ami még a Trónok harca című HBO-fantasy eposznál is több.

A Netflixwoche - a streaming szolgáltatás hivatalos német oldala szerint -, amelyet egy elszánt rajongó újra posztolt, a Trónok harca körülbelül 3 millió dollárral került kevesebbe epizódonként, a sorozat minden egyes kiegészítőjének költségvetése körülbelül 14,79 millió dollár volt.

Ez a szám hasonló a Trónok harca nyolcadik és egyben utolsó évadának teljes költségvetéséhez, amely állítólag 90 millió dollár körüli összegbe került, és a fináléval csalódást okozott a rajongóknak.

A Matt Owens és Steven Maeda (Helix, Pan Am) showrunnerek által fejlesztett sorozat Eiichiro Oda folytatólagos  mangáján alapul, amelyből 1999-ben népszerű anime készült. 

A főszereplők

Az Iñaki Godoy által alakított Monkey D. Luffy, a történet kultikussá vált hőse elindul a legendás kincs megtalálására. Előtte azonban össze kell gyűjtenie kalózcsapatát, akik között ott van Mackenyu mint Roronoa Zoro, Emily Rudd mint Nami, Jacob Romero mint Usopp és Taz Skylar mint Sanji. 

A nyolc epizódból álló sorozat szinopszisa

Luffy egy kalandor, aki mióta csak az eszét tudja, vágyik a szabadságra, így elindul kis falujából egy veszélyes útra, hogy megtalálja a legendás, mesés kincset, a One Piece-t, és a kalózok királya legyen!

De ahhoz, hogy megtalálja a kincset, Luffynak össze kell állítania a legénységet, amelyre mindig is vágyott, mielőtt hajót találna, hogy elhajózhasson, átkutassa a hatalmas kék tengerek minden egyes centiméterét, megelőzve a tengerészgyalogosokat, és minden lépésnél túljárva a veszélyes riválisok eszén.

Az alkotó kommentárja a készítési folyamatról

A One Piece alkotója, Eiichiro Oda, aki a Netflix adaptációjának executive producere volt, korábban kijelentette, hogy az élőszereplős sorozatban nem kötnek kompromisszumokat: "A bemutató után biztos vagyok benne, hogy néhányan majd rámutatnak, hogy ez a karakter hiányzik, vagy az a jelenet kimaradt, vagy ez a rész eltér a mangától. De biztos vagyok benne, hogy szeretetből fognak szólni, úgyhogy még ezeket a megjegyzéseket is élvezni fogom." - írta Oda egy nyílt levélben.

Hozzátette: "Még a forgatás befejezése után is számos jelenet volt, amik újraforgatásába a produkció beleegyezett, mert úgy éreztem, hogy nem elég jók ahhoz, hogy így jöjjenek ki. Másrészt, volt néhány olyan szöveg is, amit nem éreztem Luffy-énak... de amikor láttam a leforgatott jeleneteket, azt mondtam: "Működik, ha Iñaki adja elő Luffy-ként, ami azt illeti, nagyszerűen működik!!! Nagyon sok mindent meg kellett tenni, hogy a dolgok ne tűnjenek túl természetellenesnek élőszereplős változatban."

81 One Piece  (2023)

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Eiichiro Oda betselling adatpációjának élőszereplős feldolgozása a Netflixen. több»