Cillian Murphy ma már Hollywood legnagyobb ünnepelt sztárjai közé tartozik, aki az évtizedek során rengeteg filmben szerepelt és számtalan különböző figurát keltett életre. Volt már Madárijesztő Batman mellett és az atombomba feltalálója is. Még 2005-ben készült egy feszült thriller is, amelyben egy mindenre elszánt terroristát játszott. Ez a film érkezett most meg a Netflixre.

Az Éjszakai járat történetének középpontjában Lisa áll, aki egy neves hotelt vezet Miamiban. Épp a nagymamája temetéséről készül egy éjszakai járattal hazarepülni Dallasból, amikor a reptéren megismerkedik a barátságos Jacksonnal. Nem sokkal később kiderül, hogy nem csak egy repülővel utaznak, de még a jegyük is egymás mellé szól. Jackson egy ideig roppant kedvesnek és megnyerőnek tűnik, ám ez hamarosan átmegy vérfagyasztó terrorba. Kiderül, hogy Jackson egy terrorszervezet tagja, akik egy politikus meggyilkolását tervezik – épp Lisa szállodájában. A férfi megzsarolja Lisát, hogy segítsen nekik a terv végrehajtásában, különben végeznek az apjával.

A film végig feszült, igazi macska-egér játszmát tár elénk. Bár horrornak nem nevezhető, sokkal inkább pszicho-thriller, valójában a horror műfajának egyik koronázatlan királya, Wes Craven volt a rendező. Ő Carl Ellsworth és Dan Foos forgatókönyvéből dolgozott.

Jacksont Cillian Murphy alakítja, míg Lisát Rachel McAdams. Mellettük még olyan színészeket láthatunk, mint Brian Cox vagy Jayma Mays, de Wes Craven is feltűnik a szereplők között. Az Éjszakai járat tehát mostantól elérhető a Netflix kínálatában. Ha egy feszült thrillert keresel, ez jó választás lehet a hétvégére. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor elég csak az itteni adatlapján a logójára kattintanod és indul is a lejátszás.