Nem is volt még olyan régen, hogy a sorozatokról elsőre nem a Netflix vagy a többi streaming platform jutott eszünkbe, hanem bizony a TV. Rengeteg mára klasszikussá vált sorozat futott és fut még sokadik ismétlésként ma is a kereskedelmi csatornákon. Ezek egyike a Monk - Flúgos nyomozó, amely 2002 és 2009 között összesen nyolc évadot ért meg. És amely mostantól a Netflixen is újranézhető.

A történet egy egykori nyomozóról szól, aki zseniális elméjét használva oldott meg gyilkossági ügyeket. Ő Adrian Monk, akinek a karrierjét a felesége meggyilkolása törte ketté. Az egyébként is gyerekkora óta kényszeres magatartással és különféle fóbiákkal küzdő férfi mély depresszióba zuhant, minek következtében három évig a lakását sem hagyta el.

Végül az ápolója unszolására magánnyomozónak áll és segíteni kezd a rendőrségnek különféle bűneseteket megoldani. Mindeközben újra elkezd nyomozni a felesége megoldatlan gyilkossága ügyében is. De mivel Monk eléggé magának való ember és rengeteg furcsa dolga van, ezek a nyomozások sem a szokásos mederben és módszerekkel zajlanak.

A sorozat a szerethető főhős és az érdekes történetek miatt hamar népszerűvé vált. A nyolc évadban csak kevés állandó szereplő volt. A főhőst, Adrian Monkot végig Tony Shalhoub alakította, mellette állandó szereplő volt Ted Levine és Jason Gray-Stanford is, de fontos szereplő volt még Traylor Howard is.

A Monk – Flúgos nyomozó mostantól elérhető a Netflix kínálatában is. Ha van élő előfizetésed a platformra, akkor elég csak a film adatlapján a logójára kattintani és indulhat is a lejátszás. Ha még sosem láttad a sorozatot, akkor azért érdemes bepótolnod, ha pedig igen, akkor úgyis elkap a nosztalgia.