Mark Hamill majdnem életét vesztette a Star Wars VII forgatásánA kép forrása: movieweb.com

Bár a Disney nagyon el szerette volna titkolni a dolgot, mégis fény derült az esetre.

Mark Hamill él és virul, és ezen a héten már a Star Wars VIII forgatási munkálatain dolgozik Írországban, azonban alakulhatott volna nagyon másként is.

Tavaly nyáron a Star Wars VII stábja a szintén írországi Skelling Michael sziklaszigeten forgatott, melyről Hamillnek minden bizonnyal nem maradtak túl kellemes emlékei. A sziget az UNESCO világörökség része, a tetején 180 méter magasan egy hatodik században épült kolostor áll. A 63 éves színész a forgatás során véletlenül megcsúszott, és csak az egyik idegenvezető reflexeinek köszönheti, hogy nem zuhant a mélybe. A tényekhez hozzá tartozik, hogy a 600 lépcsőből álló emelkedő az utóbbi években számos turista halálát okozta már.

A történet tehát jól végződött, azonban emiatt a veszélyesnek ítélt jelenetekben Hamill helyett CGI-animációt fogunk látni.

Aki figyelemmel követi a Star Wars franchise körüli híreket, emlékezhet arra, hogy nem ez volt az első balszerencsés eset a forgatáson. Harrison Ford lábára rácsapódott a Millenium Falcon egyik ajtója, mely miatt több hetet ki kellett hagynia, de ugyanekkor a rendező J.J. Abrams is megsérült, amikor megpróbálta leemelni Ford lábáról a nehezéket.

Star Wars: Az ébredő Erő december 18-án debütál a hazai mozikban.