Mától a Disney+-on: A nyár legnagyobb dobása lehet az új Star Wars-sorozat

A Disney+-on ezen a héten bemutatott Ahsoka - a legújabb élőszereplős sorozat, amely a folyamatosan bővülő Star Wars univerzumot egészíti ki - a franchise megszállottjainak és még néhány alkalmi rajongónak is régóta dédelgetett reménye válik valóra ezzel a produkcióval.

Ahsoka Tano - akit korábban Ashley Eckstein szólaltatott meg a 2008-as Star Wars: A klónok háborúja című animációs filmben és az azt követő azonos című sorozatban, valamint a Star Wars: Lázadók című sorozatban -, soha nem szerepelt egyik élőszereplős filmben sem, de ennek ellenére a Star Wars franchise egyik kulcsfigurája. Anakin Skywalker (a későbbi Darth Vader) jedi padawanjaként kezdte.

Mielőtt Rosario Dawson A mandalóri 2020-as 2. évadában és a Boba Fett könyve tavalyi évadában Ahsoka-ként nagy port kavart élőszereplős szerepléseire került volna sor, az ő történetét kizárólag a Star Wars kánonon belüli animációs tartalmak mesélték el, amelyeket a szakértők és a rajongók még mindig nagyra tartanak - ezeket a Star Wars-rajongóból lett Dave Filoni rendezte, írta és/vagy gyártotta. (Filoninak tulajdonítják Ahsoka karakterének megalkotását a Star Wars atyjával, George Lucas-szal együtt.)

Mint minden világépítő történetben, különösen egy olyan gazdag és mesés világban, mint a Star Wars franchise, könnyű belemerülni Ahsoka háttértörténetének különböző részleteibe.

Ashokáról eddig lényegében csak azt tudtuk, hogy kitartó harcos, aki mélyen kapcsolódik más fontos Star Wars karakterekhez, nem is beszélve az Erővel való erőteljes viszonyáról. A legtöbbet A klónok háborúja animációs sorozatból és filmból tudhattunk meg Anakin tanítványáról. Ez a széria lényegében Ahsoka bemutatására szolgált. A karakter a Togruta idegen fajból származik és belépése az univerzumba, mint Anakin fiatal és önfejű tanítványa, nemcsak Anakin érését segítette, hanem megmutatta vadul független természetét és hajlandóságát, hogy akár a Jedik útjáról is letérjen, hogy a saját útját járja.

A sorozat egyik kulcsfontosságú történetszála azt követi nyomon, ahogy Ahsokát gyilkossággal vádolja egy jedi társa, ami miatt kizárják a rendből. Amikor a bűntényre fény derül, és Ahsokát visszahívják, hogy csatlakozzon újra a Jedikhez, ő visszautasítja - sokak szerint ez közvetve hozzájárul Anakin bukásához és a Sötét Oldalra való visszatéréséhez.

A klónok háborúja sorozat utolsó előtti epizódjában Ahsoka függetlensége és mindenekelőtt a béke és az igazságosság fenntartása iránti elkötelezettsége mutatkozik meg, amikor azt a megjegyzést teszi, hogy bár a jediknek békeszerető intézőknek kellene lenniük, neki mégis katonának kellett lennie, mióta azzá vált.

Az új Ahsoka sorozat egyik különlegessége, hogy Hayden Christensen (aki a Star Wars két előzményfilmjében is játszotta Anakint, valamint nemrég az Emmy-jelölt Obi-Wan Kenobiban is újra eljátszotta a szerepet) szintén visszatér!

Az Ahsoka két epizódos premierrel debütál augusztus 22-én, kedden a Disney+-on.

73 Ahsoka  (2023)

akció | dráma | fantasy | kaland | sci-fi

A sorozat a Csillagok háborújának ismert karakterét, Ashoka Tanot mutatja be. Az események a Mandalori sorozat idejében játszódnak majd. több»