Mától a mozikban: Egy kísérteties történet horror köntösbe csomagolva

Megérkezett a hazai mozikba az idei év egyik legjobban várt horrorfilmje, a Kampókéz.

Nia DaCosta rendezése már önmagában is egy hátborzongató sztorit kínál, amelynek munkálataiban maga Jordan Peele is részt vett forgatókönyvíróként, a produkció azonban jóval többről szól, mint Bernard Rose 1992-ben azonos című filmjének feldolgozásáról.

Amellett, hogy DaCosta bőségesen merített az eredeti Kampókézből, fontos társadalmi témákat is sikerült behoznia a történetbe, amely napjainkban az afroamerikai közösségek ellen elkövetett erőszakos cselekményeket dolgozza fel. Az új Kampókéz több generációhoz kíván szólni olyan emberekről, akik az évek folyamán rasszista támadások áldozatául estek.

A film története szerint Anthony McCoy festőművész és barátnője, Brianna Cartwright Cabrini városának egyik luxuskörnyékére költöznek. Anthony karrierje mintha megfeneklett volna, a férfi azonban inspirációt talál egy helyi legendában, amelyet évek óta adnak egymásnak tovább a helyiek.

Kampókéz vérfagyaszto története teljesen magával ragadja a férfit, szinte mással sem tud foglalkozni, ez a történet azonban mintha teljesen felemésztené az ő lelkét, egyúttal pedig olyan ajtókat nyit meg a múltba, amelyek hatalmas erőszakhullámot szabadítanak el.

A Kampókéz tehát már megtekinthető a hazai mozikban olyan nevekkel a főbb szerepekben, mint Yahya Abdul-Mateen II, Tony Todd, Colman Domingo, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Rebecca Spence és Malic White. Érdemes csekkolni az előzetest!

54 Kampókéz  (2021)

horror | thriller

Ne mondd ki a nevét! A Tűnj el! Oscar-díjas rendezője, Jordan Peele egy vérfagyasztó városi legendát tár a nézők elé egy lényről, akiről egy barátod idősebb testvérétől... több»