Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
52%

Kampókéz (2021)

Candyman
Filmadatlap
 
34
Szereplők
18
Vélemények
23
Képek
8
Videók

Galéria (23)

Yahya Abdul-Mateen II
Teyonah Parris
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Teyonah Parris
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Nia DaCosta
Nia DaCosta
Yahya Abdul-Mateen II
Colman Domingo
Brian King
Carl Clemons-Hopkins
Teyonah Parris
Yahya Abdul-Mateen II

Videók (8)

 
Artúr   2022. 10. 03.

legújabb vélemény

0
Vontatott testhorror

Rétegfilm, amely inkább foglakozik az elnyomott csoportok sorstragédiájával, mint a történet kibontásával. Lassú testhorror, amely inkább volt undorító, mint félelmetes. Mindent összevetve inkább nyomasztó, mint érdekes vagy szórakoztató. Nincs miért ajánlanom.

 
Sabnock Sanatory   2021. 11. 01.

7
Egy újabb botcsinálta szemét!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nia DaCosta...Egy rasszista csaj, aki a feketéket tolja előre a filmjeiben. Ó, abban a háromban, amit összeklampácsolt. Ide jutottunk... A Top Boy, a Little Woods, hát egyik sem lett sikerfilm, illetve az első egy sorozat. Ezek után jön a Candyman, a... teljes kritika»

1
 
Caravaggio1978 Nézhetetlen  2021. 09. 19.

5
Túl jó trailer, túl rossz film

Az egész egy ilyen propagandafilm, az egész arról szól, hogy mennyire utálják a fehéreket, ráadásul a lényeg, hogy fehér rendőrök az elején megölik a szerencsétlen fekete főhőst... A cselekményt kicsit lehetett volna fokozni, ha a szereplők nem ennyire hiteltelenül adják elő a szerepüket. Mivel nem szexeléssel kezdődik ez a film, mint a harmadosztályú filmek nagy része, bedobták a szerelmes meleg pár flörtölését az elejére, de még ez is abszolút gagyira sikerült, a két szereplő nagyon-nagyon megjátssza a meleget... A film bemutatója az összes izgalom az egészben. Nem is tudom, hogyan lehetett horror kategóriába sorolni, nem izgalmas, nem félelmetes.

 
KCintia   2021. 10. 28.

4
Rémisztően unalmas

Elkezdtem nézni, és azt vettem észre körülbelül 30-40 perc után, hogy még mindig nem nagyon történt semmi, de a filmnek meg "mindjárt" vége. Rejtélyes volt, ugyanakkor nem a jó értelemben (nálam legalábbis). Számomra nem volt izgalmas, sem ijesztő, se horrorisztikus. Egyedül a film vége miatt tornáztam fel három csillagra.

 
sptt   2022. 06. 18.

1

Nem láttam az eredeti filmet, így egyrészt nincs összehasonlítási alapom, másrészt nem tudtam, hogy előzmény történet, vagy folytatás, így a tudatlanok boldogságával és magabiztosságával kezdtem neki a mozinak. Nagyon figyeltem, hogy mindent értsek, ... több»

 
HE7EDIK   2021. 08. 29.

3

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy értékelhető jelenetre futotta, mikor a budiban lemészárolja a tiniket. Ezt leszámítva egy vontatott foshalmaz az egész.

2
 
JRD   2022. 06. 27.

1
Hogy az a búbánatos /%I])Ł]Đ$í@

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Értelmetlen film. Se üzenet, se horror, se igazi félelem. Bárgyú, unalmas, és tiszta pazarlás volt a rá vesztegetett másfél óra. Egy fekete film, mely ideológiai célokat szolgál. Hogy hol van az eredeti történet? Nos, itt bizony sehol. Teljesen érdemtelen a figyelemre. De kinek milyen az ízlése. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

A film összbevétele 27 600 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 50 474 385 forintot termelt. A hazai mozik összesen 32 230 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben Yahya Abdul-Mateen II alakítja Anthony McCoyt. A karakter volt az a csecsemő az 1992-es Kampókézben, aki csaliként használt fel a film nemezise.

(hp)
 

Az 1992-es eredeti Kampókéz két sztárja, Tony Todd és Vanessa Estelle Williams is feltűnik a 2020-as folytatásban.

(hp)
 

Ez a Kampókéz franchise negyedik egészestés filmje.

(hp)
 

A film az ikonikus horrorszerző, Clive Barker elbeszélésén alapszik.

(hp)
 

A 2020-as Kampókéz az 1992-es eredeti slasher horror hivatalos folytatása.

(hp)
 
Különleges csalódás a Kampókéz, egyben intő példa is a műfaji határok feszegethetőségének mértékéről. Szinte minden a helyén van benne, a hangulat kellően borzongató, a színészi játék és rendezés pedig kiemeli műfajtársai közül. Egyedül a legfontosabb, a film története nem képes összeállni, így kénytelenek vagyunk egyrészt meghajolni érdemei előtt, másrészt elgondolkodni azon, mi lett volna, ha a készítők nem próbálnak nagyobbat mondani vele, mint amennyire eredetileg volt hivatott. több»
 
Az 1992-es Kampókéz csiszolatlan horror-gyémánt, ami még azelőtt volt afro-amerikaiakat középpontba helyező társadalomkritika, hogy a black-noir kategória kinőtte volna magát. A 2021-es folytatásában pedig kiteljesedik és egyértelművé válik a legenda. több»
 
Ráadásul az árnyjátékos bábanimáció hatása – amely a film első harmadában az eredeti Kampókéz-mozi történéseit hivatott összefoglalni – különösen a végefőcím alatt letaglózó: nemcsak a vizuális bravúr miatt érdemes ülve maradni a stáblista alatt is. több»