Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
53%

Kampókéz (2021)

Candyman
Filmadatlap
 
34
Szereplők
17
Vélemények
23
Képek
9
Videók

Galéria (23)

Yahya Abdul-Mateen II
Teyonah Parris
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Teyonah Parris
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Nia DaCosta
Nia DaCosta
Yahya Abdul-Mateen II
Colman Domingo
Brian King
Carl Clemons-Hopkins
Teyonah Parris
Yahya Abdul-Mateen II

Videók (9)

 
JRD   2022. 06. 27.

legújabb vélemény

1
Hogy az a búbánatos /%I])Ł]Đ$í@

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Értelmetlen film. Se üzenet, se horror, se igazi félelem. Bárgyú, unalmas, és tiszta pazarlás volt a rá vesztegetett másfél óra. Egy fekete film, mely ideológiai célokat szolgál. Hogy hol van az eredeti történet? Nos, itt bizony sehol. Teljesen érdemtelen a figyelemre. De kinek milyen az ízlése. Szóval, filmre fel és jó szórakozást!

 
Caravaggio1978 Nézhetetlen  2021. 09. 19.

5
Túl jó trailer, túl rossz film

Az egész egy ilyen propagandafilm, az egész arról szól, hogy mennyire utálják a fehéreket, ráadásul a lényeg, hogy fehér rendőrök az elején megölik a szerencsétlen fekete főhőst... A cselekményt kicsit lehetett volna fokozni, ha a szereplők nem ennyire hiteltelenül adják elő a szerepüket. Mivel nem szexeléssel kezdődik ez a film, mint a harmadosztályú filmek nagy része, bedobták a szerelmes meleg pár flörtölését az elejére, de még ez is abszolút gagyira sikerült, a két szereplő nagyon-nagyon megjátssza a meleget... A film bemutatója az összes izgalom az egészben. Nem is tudom, hogyan lehetett horror kategóriába sorolni, nem izgalmas, nem félelmetes.

 
KCintia   2021. 10. 28.

4
Rémisztően unalmas

Elkezdtem nézni, és azt vettem észre körülbelül 30-40 perc után, hogy még mindig nem nagyon történt semmi, de a filmnek meg "mindjárt" vége. Rejtélyes volt, ugyanakkor nem a jó értelemben (nálam legalábbis). Számomra nem volt izgalmas, sem ijesztő, se horrorisztikus. Egyedül a film vége miatt tornáztam fel három csillagra.

 
Sabnock Sanatory   2021. 11. 01.

7
Egy újabb botcsinálta szemét!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Nia DaCosta...Egy rasszista csaj, aki a feketéket tolja előre a filmjeiben. Ó, abban a háromban, amit összeklampácsolt. Ide jutottunk... A Top Boy, a Little Woods, hát egyik sem lett sikerfilm, illetve az első egy sorozat. Ezek után jön a Candyman, a... teljes kritika»

1
 
HE7EDIK   2021. 08. 29.

2

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy értékelhető jelenetre futotta, mikor a budiban lemészárolja a tiniket. Ezt leszámítva egy vontatott foshalmaz az egész.

1
 
sptt   2022. 06. 18.

0

Nem láttam az eredeti filmet, így egyrészt nincs összehasonlítási alapom, másrészt nem tudtam, hogy előzmény történet, vagy folytatás, így a tudatlanok boldogságával és magabiztosságával kezdtem neki a mozinak. Nagyon figyeltem, hogy mindent értsek, ... több»

 
Borsossy Nézhetetlen  2021. 11. 01.

3
BLM-propaganda filmnek álcázva

Ez a film egy propaganda, ami a fekete embereket állítja szembe a fehér emberekkel. Egészen elképesztő, politikailag teljes mértékben inkorrekt film. Negatív színben tünteti fel a fehér lakosságot és a fehér rendőröket, emiatt a film kimeríti a rasszizmus fogalmát, mivel bőrszín alapján általánosít, emellett uszít is a fehér bőrű emberek ellen. Mellette semmilyen módon nem próbál árnyalni, esetleg számokkal és statisztikai adatokkal alátámasztani azt, amit tényként közöl. Tehát egyoldalúan mutat be egy társadalmat megosztó kérdést, amivel tovább tágítja a szakadékot. Véleményem szerint tehát semmit sem használ, hanem inkább árt. Ugyanakkor arra jó egy ilyen film, hogy lássuk, mi zajlik Hollywoodban, amellett, hogy a film nem csak a fekete lakosság fehér lakossággal való szembeállításában felel meg az aktuálisan kötelezően követendő direktíváknak, hanem kimaxolja az LMBTQ-követelményeket is. Rendkívül érdekes látni, hogy a filmművészet már nem csak szórakoztatni, hanem nevelni is akar. Értékelendő, hogy egyre több ilyen témájú film lát napvilágot, mert annál hamarabb fog pont kerülni ennek a fekete-fehér szembenállás témakörnek a végére. Így végtére is a filmművészet elősegíti a viták rendezését azzal, hogy - szabad művészetként, ami nagyon is támogatandó - állást foglal ebben a kérdésben. Az más kérdés, hogy előre vagy visszafelé viszi-e a vitát...

1

A film összbevétele 27 600 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 50 474 385 forintot termelt. A hazai mozik összesen 32 230 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben Yahya Abdul-Mateen II alakítja Anthony McCoyt. A karakter volt az a csecsemő az 1992-es Kampókézben, aki csaliként használt fel a film nemezise.

(hp)
 

Az 1992-es eredeti Kampókéz két sztárja, Tony Todd és Vanessa Estelle Williams is feltűnik a 2020-as folytatásban.

(hp)
 

Ez a Kampókéz franchise negyedik egészestés filmje.

(hp)
 

A film az ikonikus horrorszerző, Clive Barker elbeszélésén alapszik.

(hp)
 

A 2020-as Kampókéz az 1992-es eredeti slasher horror hivatalos folytatása.

(hp)
 
Különleges csalódás a Kampókéz, egyben intő példa is a műfaji határok feszegethetőségének mértékéről. Szinte minden a helyén van benne, a hangulat kellően borzongató, a színészi játék és rendezés pedig kiemeli műfajtársai közül. Egyedül a legfontosabb, a film története nem képes összeállni, így kénytelenek vagyunk egyrészt meghajolni érdemei előtt, másrészt elgondolkodni azon, mi lett volna, ha a készítők nem próbálnak nagyobbat mondani vele, mint amennyire eredetileg volt hivatott. több»
 
Az 1992-es Kampókéz csiszolatlan horror-gyémánt, ami még azelőtt volt afro-amerikaiakat középpontba helyező társadalomkritika, hogy a black-noir kategória kinőtte volna magát. A 2021-es folytatásában pedig kiteljesedik és egyértelművé válik a legenda. több»
 
Ráadásul az árnyjátékos bábanimáció hatása – amely a film első harmadában az eredeti Kampókéz-mozi történéseit hivatott összefoglalni – különösen a végefőcím alatt letaglózó: nemcsak a vizuális bravúr miatt érdemes ülve maradni a stáblista alatt is. több»