Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
59%

Kampókéz (2021)

Candyman
Filmadatlap
 
34
Szereplők
8
Vélemények
23
Képek
9
Videók

Galéria (23)

Yahya Abdul-Mateen II
Teyonah Parris
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Teyonah Parris
Yahya Abdul-Mateen II
Yahya Abdul-Mateen II
Nia DaCosta
Nia DaCosta
Yahya Abdul-Mateen II
Colman Domingo
Brian King
Carl Clemons-Hopkins
Teyonah Parris
Yahya Abdul-Mateen II

Videók (9)

 
HEROES OF THE DAY 2   2021. 09. 26.

legújabb vélemény

0

Igazán rejtélyes és érdekes film. Tetszett, hogy nem tértek el a 1992-es darabtól, és több utalás is volt rá. Bár lehetett volna hosszabb, legalább 2 óra, és akkor teljesebb lett volna, de így is egy kellemes csalódás volt. Horror/Shaslernek nem nagy... több»

 
GabrielSloane   2021. 08. 28.

a nap véleménye

2
Feltámad a legenda

A Clive Barker művén alapuló, 1992-es film egy nagyon kellemes élmény volt számomra. Hátborzongató és nagyon okosan felépített, de még véletlenül sem nevezném slasher horrornak, hiszen jócskán túlmutatott a műfaj határain a társadalmi mondanivalóval.... teljes kritika»

 
7ETEDIK   2021. 08. 29.

0

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egy értékelhető jelenetre futotta, mikor a budiban lemészárolja a tiniket. Ezt leszámítva egy vontatott foshalmaz az egész.

 
Caravaggio1978 Nézhetetlen  2021. 09. 19.

0
Túl jó trailer, túl rossz film

Az egész egy ilyen propagandafilm, az egész arról szól, hogy mennyire utálják a fehéreket, ráadásul a lényeg, hogy fehér rendőrök az elején megölik a szerencsétlen fekete főhőst... A cselekményt kicsit lehetett volna fokozni, ha a szereplők nem ennyire hiteltelenül adják elő a szerepüket. Mivel nem szexeléssel kezdődik ez a film, mint a harmadosztályú filmek nagy része, bedobták a szerelmes meleg pár flörtölését az elejére, de még ez is abszolút gagyira sikerült, a két szereplő nagyon-nagyon megjátssza a meleget... A film bemutatója az összes izgalom az egészben. Nem is tudom, hogyan lehetett horror kategóriába sorolni, nem izgalmas, nem félelmetes.

 
Lóri Ádámcsik   2021. 09. 23.

0
Gyenge

Az előzetes alapján sokkal több és jobb izgalmat ígért. A valóságban egy unalmas remake/folytatás lett. Inkább az eredeti 2x, mint ez a film 1x. :O

 
Zsolt384530 Nézhetetlen  2021. 09. 21.

0

Selejt egy film...

 
Haj   2021. 08. 27.

0

Oké, szerintem abszolút megérte várni erre a filmre. Nem egy buta horror, ami csak a frászt akarja hozni az emberre, egy irtó jól megírt sztori ez mély mondanivalóval.

A film összbevétele 27 600 000 dollár volt (imdb.com), míg a magyarországi piacon 50 377 315 forintot termelt. A hazai mozik összesen 32 136 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

 

A filmben Yahya Abdul-Mateen II alakítja Anthony McCoyt. A karakter volt az a csecsemő az 1992-es Kampókézben, aki csaliként használt fel a film nemezise.

(hp)
 

Az 1992-es eredeti Kampókéz két sztárja, Tony Todd és Vanessa Estelle Williams is feltűnik a 2020-as folytatásban.

(hp)
 

Ez a Kampókéz franchise negyedik egészestés filmje.

(hp)
 

A film az ikonikus horrorszerző, Clive Barker elbeszélésén alapszik.

(hp)
 

A 2020-as Kampókéz az 1992-es eredeti slasher horror hivatalos folytatása.

(hp)
 
Különleges csalódás a Kampókéz, egyben intő példa is a műfaji határok feszegethetőségének mértékéről. Szinte minden a helyén van benne, a hangulat kellően borzongató, a színészi játék és rendezés pedig kiemeli műfajtársai közül. Egyedül a legfontosabb, a film története nem képes összeállni, így kénytelenek vagyunk egyrészt meghajolni érdemei előtt, másrészt elgondolkodni azon, mi lett volna, ha a készítők nem próbálnak nagyobbat mondani vele, mint amennyire eredetileg volt hivatott. több»
 
Az 1992-es Kampókéz csiszolatlan horror-gyémánt, ami még azelőtt volt afro-amerikaiakat középpontba helyező társadalomkritika, hogy a black-noir kategória kinőtte volna magát. A 2021-es folytatásában pedig kiteljesedik és egyértelművé válik a legenda. több»
 
Ráadásul az árnyjátékos bábanimáció hatása – amely a film első harmadában az eredeti Kampókéz-mozi történéseit hivatott összefoglalni – különösen a végefőcím alatt letaglózó: nemcsak a vizuális bravúr miatt érdemes ülve maradni a stáblista alatt is. több»