A Novemberi gyilkosság egy 2017-es amerikai bűnügyi dráma, Sacha Gervasi rendezésében. Megjelenésekor nem lett maradéktalanul sikeres, de most, hogy a streamingen is elérhető, még fordulhat a kocka. 

Az alkotógárda

A forgatókönyvet Gervasi és Steven Knight írták Sam Munson 2010-es The November Criminals című regényét adaptálva. A film főszereplői Ansel Elgort, Chloë Grace Moretz, Catherine Keener és David Strathairn.

Így indul a sztori

Addison Schacht (Elgort) és Phoebe Zeleny (Moretz) a chicagói egyetemre való jelentkezésük után beülnek ünnepelni egy pékségbe, ahol találkoznak Kevin Broadusszal és ez indítja el az események láncolatát.  A történet a szüzesség-elvesztős topikkal indul, a fiatalok - legalábbis Phoebe, akit zavar, hogy még tapasztalatlan - itt is szeretnének túlesni az első együttléten, mielőtt egyetemre mennek. (Vajon miért olyan fontos ez...?)

A történet ott kezd bonyolódni, hogy az ominózus pékségbe fegyveresek törnek be Addison és Phoebe távozása után és nem sokkal később kiderül, hogy a frissen megismert Kevin meghalt a lövöldözésben, ami feltehetően bandaháborús események része volt. De ki volt Kevin, hogy egy ilyen támadás részévé válhatott?

A kritikai fogadtatás

A Rotten Tomatoes-on a film tetszési indexe konkrétan 0 százalékos, 12 kritikus véleménye alapján és 24 százalékos mindössze a nézők véleménye alapján is (500+ értékelésből).

Sheri Linden, a The Hollywood Reporter munkatársa a következőket írta bemutatása idején a filmről: "A főszereplők, Ansel Elgort és Chloë Grace Moretz közti kémia egy kis energiát visz a coming of age drámába, amelynek romantikus, bűnügyi és szorongásos elemei sosem állnak össze."

Hol nézheted?

Ha szeretnéd megnézni, hogy vajon tényleg ennyire rossz-e ez az alkotás és van Netflix előfizetésed, akkor csak kattinta a mafab adatlapon található Netflix ikonra és döntsd el magad, hogy hogy sikerült a kritikus által emlegetett mixet összehozni (vagy elszúrni) az alkotóknak.

dráma | krimi | misztikus

Egy tinédzser nyomozni kezd egy furcsa gyilkosság nyomában Washington D.C.-ben. több»