A Desperado egy 1995-ös amerikai neo-western akciófilm, melyet Robert Rodriguez írt és rendezett.

Ez Rodriguez Mexikói Trilógiájának második része. Antonio Banderas El Mariachit alakítja, aki bosszút akar állni azon a drogbárón, aki megölte a szerelmét. A filmet versenyen kívül vetítették a 1995-ös Cannes-i Filmfesztiválon. A Desperado világszerte 58 millió dollárt hozott, és Salma Hayek áttörő szerepeként említik.

A Tarasco bárban Mexikóban egy amerikai férfi, Buscemi elmeséli egy mészárlás történetét, amit egy másik bárban látott. Az elkövető egy mexikói férfi volt, aki egy gitártokból varázsolta elő a fegyvereit. A bár vendégei nem mutatnak túl nagy érdeklődést, amíg Buscemi meg nem említi Bucho nevét. Közben El Mariachi Mocoval való találkozásáról álmodik, aki Bucho beosztottja, és aki megölte a szerelmét, emellett meglőtte a bal kezét. Buscemi felébreszti, és arra kéri, hogy folytassa a kutatást Bucho után.

Miután a filmes besorolásért a kópiát benyújtották a Mozgókép Szövetségének, a film NC-17 besorolást kapott a grafikus erőszak miatt,ezért számtalan jelenetet ki kellett vágni ahhoz, hogy a filmet vetíthessék a mozikban. A kivágott jelenetek között szerepel Tarantino karakterének és barátjának halála. A leghosszabb jeleneteket a film végéről távolították el. Ez a szakasz eredetileg egy nagy tűzpárbajt tartalmazott El Mariachi, Carolina, Bucho és az ő bérgyilkosai között Bucho kúriájában. Itt olyan sok jelenetet javasoltak törlésre, hogy a rendező végül úgy döntött, átírja a Desperado végét. 

Az HBO Maxon mától nem csak a Desperado, hanem a trilógia másik két része, az El mariachi - A zenész és a Volt egyszer egy Mexikó is látható.

79 Desperado  (1995)

akció | thriller

A poros mexióki falu életét felforgatja a rejtélyes idegen zenész érkezése. Hamarosan kiderül, a különös alak nem csak a zenéhez ért, de a fegyverforgatáshoz is. Ő a legendás... több»