Motorosok című dráma az amerikai motorosklubok hatvanas évekbeli átalakulását viszi vászonra.

A filmet, melyben Austin Butler és Tom Hardy is szerepel, Jeff Nichols írta és rendezte, aki Berlinben és Cannes-ban is hírnevet szerzett az olyan filmjeinke köszönhetően, mint az Éjféli látomás (Arany Medve), a Loving, Mud (Cannes). Nichols, aki mindig a saját írásaiból rendez, a Motorosok kapcsán kiemelte, hogy elsősorban forgatókönyvíróként tekint magára. 

“Rendezőnek lenni kész őrület, harcolni kell a költségvetéssel, versenyt futni az idővel, és az embernek folyton az az érzése, hogy ő tartja össze a világot, ami készül ráomlani. Íróként meg csak ücsörögsz és rágódsz a témán. A forgatáson ezért sem agyalok sokat: már mindent átgondolt az az ember, aki megírta a forgatókönyvet, vagyis én, és már csak át kell ültetni filmre a rendezőnek, aki szintén én vagyok. Imádom, hogy rengeteg munkát rakok bele a forgatókönyvbe, és meg is van az eredménye. Csak azért nem mondom azt, hogy forgatókönyvet írni a legnagyobb csoda, mert hatvanas évekbeli motorosfilmet forgatni a világ legjobb színészeivel legalább akkora csoda” - mondta a Daily Texannek.

A Motorosok június 20-tól látható a magyarországi mozikban.

82 Motorosok  (2023)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált „The Bikeriders” elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és... több»