Bár a Pixar stúdió már '80-as évek óta létezik (sőt, valójában már a '70-es években megalapították az elődjét), a legtöbben csak 1995-ben ismerték meg a nevét. Ekkor került a mozikba a Toy story - Játékháború, amely alapjaiban változtatta meg a rajzfilmek és animációs filmek műfaját Hollywoodban. A stúdió azóta híres lett arról is, hogy előszeretettel utalgat egyik filmjében a másikra kisebb-nagyobb cameók és más poénok formájában. De némelyik poén talán túlságosan is fájhat valakinek.

A Toy Story története néhány játékról szól, akik életre kelnek, ha nincsenek emberek a közelben. Mint minden sztorinak, ennek is volt gonosztevője, nem is akármilyen. Az ügyeletes krampusz a szomszéd kisfiú, Sid volt, akiről az a hír járta, hogy velejéig romlott és minden játékát halálra kínozza.

A mesében végül a főhősök, vagyis Buzz és Woody végül megmenekülnek a karmai közül, Sid pedig egy időre el is tűnt a franchise-ból. Csak a Toy Story 3.-ban tért vissza 2010-ben, amikor kiderült, hogy felnőtt korára a gazfickó Sid egy kukásautón dolgozott.

De mint említettem, a Pixar imád rejtett és olykor egészen ködös utalásokat tenni filmjeiben más alkotásaira. Így lehet, hogy bizony Sid már nem él, csak ezt sokan eddig észre sem vettük. 2017-ben került a mozikba a stúdió tizenkilencedik nagyjátékfilmje, a Coco, amely az egyik legérzelmesebb történet volt a stúdiótól.

Ennek sztorija a túlvilágon játszódik, ahová a zenésznek készülő kisfiú, Miguel egészen véletlenül kerül. Itt aztán mindenféle kalandba keveredik, egy ponton még egy dalversenyen is részt vesz. És ez az a pont, ahol egyes vélemények szerint egy rejtett cameo is felbukkan.

A dalversenyen több – halottakból álló – zenekar is indul, őket is lehet látni az egyik jelenetben. És az egyik szintetizátor előtt egy olyan vékony fickó áll, aki fekete pólót visel fehér koponyával. Pontosan olyat, amilyet Sid viselt a Toy Storyban (a fenti videón 2:45-től). Természetesen a szemfüles rajongók körében azonnal beindult a találgatás, hogy az ott valóban Sid-e vagy sem. És ha igen, mikor és mi történhetett vele, amibe belehalt?!