A holló minden idők egyik leghíresebb filmje, nem csak azért, mert önmagában is elég jó mozi volt, de a főszereplője miatt is. Mindenki jól ismeri a tragikus történetet: a főhőst alakító Brandon Lee egy hibás kellékpisztoly miatt halálos lövést kapott az egyik jelenet felvétele során.

A franchise a halálát követően három folytatást is kapott, amelyek mindig más főszereplőt kaptak (még Edward Furlong is eljátszotta egyszer a főhőst), de ezek messze nem arattak fényes sikert. Sőt, még a ’90-es években volt egy TV-sorozat is Mark Dacascos főszereplésével.

Évek óta visszatérő téma, hogy rebootolnák a franchise-t, de valamiért az egész projekt állandóan csak húzódott. Az évek során több rendező- és főszereplőjelöltet is elfogyasztott, akik közt ott volt Jason Momoa is. Most viszont úgy tűnik, hogy megszületett a végső döntés mind a rendező, mind a főszereplő személyét illetően (bár ezt már többször is hihettük korábban…).

Rupert Sanders rendező neve elsősorban két filmje miatt lehet ismerős többeknek. neki köszönhettük a Hófehér és a vadász című feldolgozást, valamint a Páncélba zárt szellemet is. Ami pedig a főszereplőt illeti, azt hiszem, Bill Skarsgård munkásságát nem sokaknak kell bemutatni. Elég csak annyit mondani, hogy ő borzolta az idegeket Pennywise-ként az Az két feldolgozásában. Így a fehérre mázolt arccal való színészkedés aligha eshet nehezére.

Egyelőre nem tudni, hogy a forgatás mikor kezdődhet el, ahogyan azt sem, hogy a történet mennyiben fog változni az eredetihez képest. A sztori Ericről és mennyasszonyáról szól, akik egy éjszaka zűrös környéken robbannak le. Egy bűnbanda rájuk talál és megöli őket, de Ericet egy misztikus holló feltámasztja és így bosszúhadjáratra indulhat a gyilkosok ellen.