Az egy pillanatig nem kérdés, hogy Arnold Schwarzenegger (galériánkban) a világ egyik leghíresebb embere, évtizedek óta Hollywood egyik legnagyobb sztárja. A testépítő bajnokból lett színészből lett kormányzóból lett újra színész hetven felett is aktívan dolgozik. Egy olyan pályafutással, mint mi az ő háta mögött van, joggal merülhet fel a rajongókban a kérdés: mekkora vagyona lehet Arnold Schwarzeneggernek?

Természetesen e kérdésre pontos választ talán csak ő maga tudna adni. Viszont egy kis kutakodás után találhatunk hozzávetőleges adatokat, amelyek szerint a vagyona 2020-ban 400 millió dollárra volt tehető. Nem rossz summa.

Ennek jelentős részét természetesen színészi munkájával teremtette meg, hiszen karrierje csúcsán akár 20-30 millió dollárt is kapott egy-egy szerepért. Érdekes szerződést kötött 1988-ben az Ikrek főszerepéért. Itt a filmet készítő stúdiótól közvetlenül egy fillért sem kapott. Viszont ő, a másik főszereplőt alakító Danny DeVito és a rendező Ivan Reitman együttesen a film bevételeinek 40 százalékára tarthattak igényt egyenlő arányban. Végül ez olyannyira bejött nekik, hogy egész karrierjük legjövedelmezőbb filmje lett: fejenként nagyjából 35-40 millió dollárt zsebelhettek be utána.

Ez tényleg jóval magasabb mint a más filmjeiért kapott gázsija. A Kommandóért 2 millió dollárt kapott, a Ragadozóért pedig 3,5 milliót. A Total Recall - Az emlékmás szerződésében már jóval magasabb összeg szerepelt, 11 millió dollár. Ennél is többet, 12 milliót kapott az Ovizsaru és a Terminátor 2. - Az ítélet napja főszerepéért. Utóbbiban mindössze 700 szóból állt a szövege, vagyis szavanként 21 000 dollárnál is többet kapott.

A Két tűz között, a Junior és Az utolsó akcióhős 15 milliót hozott a konyhára külön-külön, míg a Hull a pelyhes és a Végképp eltörölni már 20 milliós gázsit jelentett számára, míg Az igazság nevében, A hatodik napon és a Batman és Robin 25 milliót. A Terminátor 3. - A gépek lázadása főszerepét csak különösen nagy összegért volt hajlandó elvállalni, csaknem 30 millió dollárt, plusz a bevételek 20 százalékát kapta különféle egyéb juttatások mellett.

Arnold Schwarzenegger 2003 és 2011 között Kalifornia állam kormányzója. Az ekkor adott kötelező vagyonnyilatkozata alapján ekkor 200 millió dollár volt a vagyona. Ebben az időszakban egyes becslések szerint az elszalasztott potenciális filmszerepek összértéke 200 millió dollárra rúghatott.

Emellett ingatlanbefektetésekkel is foglalkozik, e befektetéseinek összértéke önmagában kitesz 100 millió dollárt.