Menekülés 3: Kurt Russell visszatérhet a kultfilm folytatásában?

Kurt Russell a '90-es évek egyik akcióikonja volt, pedig pályafutása első éveiben még elég távol állt tőle ez a műfaj. Aztán jött 1981-ben a Menekülés New Yorkból, amely az egyik első ilyen filmje volt. Ez aztán új irányba terelte a sztár karrierjét, a film pedig idővel bekerült a kultmozik népes táborába. 1997-ben újra Snake Plissken bőrébe bújt, de a Menekülés Los Angelesből már messze nem sikerült olyan jól mint elődje, hiába ült a rendezői székben itt is a legendás John Carpenter.

Évek óta lehet arról hallani, hogy Hollywood szeretné feltámasztani a franchise-t, de eddig finoman szólva is lassan haladtak a projekttel. Vagy leginkább sehogy. Volt idő, amikor New Line Cinema olyan rendezőkkel tárgyalt, mint Robert Rodriguez vagy Leigh Whannell, de ők mind nemet mondta. Mostanra a projekt stúdiót is váltott és jelenleg már a 20th Century Fox égisze alatt éledezhet.

És a legfrissebb hírek szerint elég jól mennek mostanában a dolgok. Már megvan, hogy ki(k) rendezheti(k) a filmet. Mert nem egy, hanem mindjárt három fős rendezői csapat dolgozik majd rajta. Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett és Chad Villella már több projekten is dolgozott együtt, ezek többnyire a horror műfajába készültek. Ilyen volt a V/H/S, a Southbound, valamint a Sikoly VI. és a Sikoly is. A hírek szerint ők készíti majd el az új Menekülés New Yorkbólt.

A trió egy interjú során kifejtette, hogy egyáltalán nem remake-ben gondolkoznak, sokkal inkább egy amolyan folytatásfélében. Elmondásuk szerint tisztelik az eredeti filmet és eszük ágában sincs megpróbálni remake-elni. Az egy olyan kultfilm, amihez egyszerűen nem szabad nyúlni. Ezért inkább folytatnák valamilyen formában.

És itt mindjárt adódik is a kérdés, hogy az eredeti főszereplő Kurt Russell visszatérhet-e ennyi idő után újra Snake Plisskenhez. Tény, hogy az első és a második mozi között is bő másfél évtized telt el. De az is tény, hogy a sztár már 71 éves.

A készítők egyelőre nem zárták ki a lehetőségét, de konkrétumokról még nem tudtak beszámolni. De elnézve a korábbi munkáikat elég valószínű, hogy legalább egy próbát fognak tenni a sztárnál. Mi pedig legfeljebb csak reménykedhetünk a válaszában.