A mozikban nagy sikerrel futó életrajzi filmet több mint 160 ezren látták eddig. Az Elvis eredeti nyelven és magyarul is megérkezett az HBO Maxra.

MIRŐL SZÓL?

A látnok, Oscar-jelölt filmrendező, Baz Luhrmann látványos alkotása Elvis Presley életéről és zenei karrierjéről talányos menedzseréhez, Tom Parkerhez fűződő bonyolult kapcsolatának tükrében. 

KIK JÁTSZANAK BENNE?

Az Elvis (Austin Butler) életének 20 évét felölelő film másik főszerepében az Oscar-díjas Tom Hanks látható, valamint Elvis életének egyik legjelentősebb szereplője, Priscilla Presley (Olivia DeJonge). 

MIRE SZÁMÍTS, HA MÉG NEM LÁTTAD?

A film úgy mutatja be a zenei legendát, a sztár felemelkedésétől kezdve példátlan magasságokba ívelő karrierjéig, hogy Parker szemszögéből elmesélve egy mélyfúrást kapunk kettejük kapcsolatáról is, valamint az események hátteréül szolgáló erkölcsi, kulturális és ízlésbeli változásokról, amelyek robbanásszerűen alakították át Amerikát néhány évtized leforgása alatt.

ÉRDEMES MEGNÉZNED?

A film alapvetően pozitív kritikai fogadtatsában részesült, de ami talán a legtöbbeknek még fontosabb, hogy a közönség körében még ennél is sikeresebb volt. A haza nézők a filmet 83 százalékra értékelték a Magyar Filmadatbázisban.

MIKOR NÉZHETED?

Az Elvis szeptember 2-án debütál az HBO Maxon, a tévés premier októberben várható.

78 Elvis  (2022)

dráma | életrajzi | zenés

Elvis Presley-t a rajongók egyszerűen csak A királyként említik, a legendás sztár élete és munkássága pedig zenészek generációit inspirálta. Ezúttal pedig egy olyan... több»