Negatív rekordot döntött a The Walking Dead szezonnyitója

A The Walking Dead 2010 óta fut, és idén immár a 9. szezonját kezdi a sorozat. Az új évadban érdekes és alapvető változások történnek majd a sorozatban, így remélik az alkotók, hogy a széria renoméját ismét feltornázzák.

Ám eddigi erőfeszítéseik – legalábbis az első rész számainak tekintetében – nem kecsegtetnek túl sok jóval. Bár a számok mögött több magyarázat és indok húzódik, a tény az, hogy a nyitó évad óta nem nézték meg ilyen kevesen a sorozat egy epizódját (persze azért így is 6.1 millió nézőről beszélünk), illetve nem értékelték még ennyire alacsony pontszámra egyik részt sem.

Márpedig a széria igazi popkulturális jelenség volt pár évvel ezelőtt: a harmadik és hetedik évad közé eső részek folyamatosan emelkedő számokat mutattak, a legtöbben pedig az 5. évad preimerjét látták, összesen 17.29 millióan.

Persze 2010 óta nagyon sok minden megváltozott a filmek, a filmnézés és a tévénézés körül, példának okáért az igazán nagy rajongók már a premier előtt láthatták a 9. évad első részét az AMC Premiere szolgáltatásának köszönhetően. Az egyre hangsúlyosabb streamelési csatornák is sokat számítanak: számos néző inkább megvárja már, amíg egy sorozat összes epizódja elérhető, és inkább egy ültő helyükben nézik végig, mintsem heteket várjanak az új részekre.

Pedig a sorozat új szezonja az utolsó lesz például Andrew Lincoln számára, aki már a sorozat legeleje óta a stáb tagja, de távozik Lauren Cohan is – a producerek pedig remélik, hogy ez majd visszacsábítja a rajongókat, akik a 7. évadot követően kezdtek el lassan, de fokozatosan elpártolni a sorozattól.