Bár Terry Gilliam éveken át dolgozott legutóbbi filmjének, a Az ember, aki megölte Don Quixote-t előkészületein, a rendezőnek mostanra teljesen elege lett abból, hogy beszéljen róla.

Az egykori Monty Python társulat oszlopos tagja legfrissebb interjúja során ráadásul igencsak nekiment a MeToo mozgalomnak is, ahogy az a film kapcsán is szóba jött. Gilliam ugyanis egyáltalán nem titkolja ellenérzéseit arra vonatkozólag, hogy a mozgalom jó néhány elismert alkotót maga alá temetett az utóbbi időben.

Mindezt ráadásul Az ember, aki megölte Don Quixote-t egyik karakterének, Angelica jellemrajza kapcsán merült fel. „A MeToo korszakában ő egy olyan lány, akik felelősséget vállal a döntéseiért. Bármi is történt vele az életben, senkit nem hibáztat érte. Márpedig olyan időket élünk, amelyben az emberek másokat tesznek felelőssé saját hibáik kapcsán is. Szeretném, ha az emberek vállalnák a felelősséget a tetteikért és a döntéseikért, és nem csupán ujjal mutogatnának egymásra, hogy ’Igen, te…tönkretetted az életemet!’” – magyarázta Gilliam, aki azt is elmondta, hogy szerinte a MeToo egy szabályos boszorkányüldözésnek tekinthető.

Harvey Weinstein ügye kapcsán pedig azt is elmondta, hogy bár egyáltalán nem kedveli az egykori filmes mogult, de úgy gondolja, hogy igazságtalanul bántak el vele.