'Nem akarom, hogy ilyen szánalmas legyél': Arnold Schwarzenegger kiosztotta azokat, akik tévesen vádolták meg, hogy magángépen utazott egy klímakonferenciára

Arnold Schwarzenegger megvédte az éghajlatváltozással kapcsolatos álláspontját, és lehetőséget kapott arra is, hogy megleckéztesse néhány ellenzőjét a közösségi médiában.

Az egész vasárnap kezdődött, amikor a 75 éves színész és aktivista, akinek életét az Arnold című új Netflix-dokumentumfilm is feldolgozza, egy fotót posztolt magáról egy repülőgép fedélzetén, amely Bécsbe tart a Schwarzenegger Climate Initiative éves csúcstalálkozójára.

"Úton a @ArnoldSCI idei bécsi csúcstalálkozójára" - írta a közösségi médiában a kép mellé, miközben kényelmesen elhelyezkedett a látszólag első osztályú ülésen.

A klímaváltozást tagadók gyorsan reagáltak is a posztra: 'Nincs éghajlati vészhelyzet, és az összes magánrepülőgép bizonyítja, hogy mindannyian tudják ezt' - kommentálta az egyik a Twitteren.

Mire Schwarzenegger udvariasan így reagált:

"Ez egy kereskedelmi járat - őszintén remélem, hogy nem találsz ki állandóan olyan dolgokat, amik miatt dühös lehetsz. Nem akarom, hogy ilyen szerencsétlen legyél."

Egy másik becsmérlő hasonlóan nyilatkozott, és azt kérdezte: 'Mennyit fizetnek neked azért, hogy népszerűsítsd a hoaxot?'

A Terminátor sztárja ezúttal az észérveket használta válaszában: "Kérlek, ne találj ki dolgokat, amik miatt dühös lehetsz' - írta - 'Csak légy logikus."

Ezután feltett néhány kérdést:

"Ha valaki lefizeti az embereket, hogy változtassanak azon, ahogyan a környezetszennyezésről beszélnek, kinek van több pénze, mint az olajcégeknek? Úgy teszel, mintha a rendszer ellen lennél, miközben egy csomó gazdag fosszilis üzemanyag-ipari cégvezető parancsát teljesíted?"

Az akcióhős megőrizte hidegvérét, amikor képmutatónak nevezték, amiért állítólag magánrepülővel utazott.

"Szóval a magánrepülőd... napenergiával működik, mi? A képmutatás az, ami felbosszantja az embereket. Érted?" - írta egy tweetelő. Mire Arnold így reagált: "Még egyszer. Ez egy Lufthansa kereskedelmi járat" - majd adott néhány keresetlen tanácsot: 

"Mielőtt egész nap a Twitteren keresnéd a hamis okokat, hogy dühös legyél, tölts el néhány percet azzal, hogy tükörbe nézel, és kitalálod a valódi okot, amiért dühös vagy. Dolgozz rajta. Csináld meg a gyakorlatokat. Légy kényelmetlenül. Egy nap majd megköszönöd."

A volt kaliforniai kormányzó 2017-ben hozta létre a Schwarzenegger Klíma Kezdeményezést szülőföldjén, Ausztriában, hogy a szervezet honlapja szerint a "tiszta és fenntartható jövő megteremtéséért" végzett munkáját továbbvigye. 

Az osztrák világtalálkozó azóta a világ egyik legnagyobb környezetvédelmi találkozójává vált, amely olyan globális döntéshozókat hoz össze, akiknek közös céljuk, hogy 2050-re szén-dioxid-mentessé tegyék a bolygót.