Netflix: 4 film az idei évből, mely 100%-os értékelést kapott a kritikusoktól

A Netflix nézettségi listáját egyértelműen az olyan sorozatok vezetik, mint például a Szexoktatás, a Vak szerelem, vagy a One Piece. Hozzájuk képest a filmek csak a nézők töredékét vonzzák, sikerük többnyire megjósolhatatlan.

Mivel a platform tele van eredeti és licencelt filmcímekkel, talán a nézőknek csak egy kis segítségre van szüksége, hogy a Netflix képletes szénakazlában megtalálják azt a bizonyos tűt. Íme Netflix film, amely a Rotten Tomatoes kritikai portálon jelenleg kiemelten magas értékelésen áll.

 

#4

dokumentum | dráma | életrajzi

Netflix

Mike Veeck, a legendás Major League baseball-tulajdonos, Bill Veeck fia felrobbantja apja karrierjét, majd a következő évtizedeket azzal tölti, hogy megtanulja, mit is ér a második... több»

Végül, de nem utolsó sorban egy baseball tematikájú dokumentumfilm, amely a Veeck családról szól. A Veeck család nevéhez köthető minden baseball tematikájú szórakoztatóipari termék és ajándéktárgy. Mike Veeck a családi birodalom örököse apja árnyékában nőtt fel. Később felrobbantotta a családi birodalmat, hogy aztán második esélyként fokozatosan újraépíthesse azt.  
#3

78 Erry kazettái  (2023)

(4)

vígjáték

Netflix

A három nápolyi testvér kalóz mixtape-birodalmának felemelkedése és bukása, valamint a "Mixed by Erry"-védjegyes kazetták története, amelyek az 1980-as évek olasz fiataljainak... több»

A hivatalos Netflix összefoglaló alapján ez az olasz dráma a következőkről szól: "Egy lelkes DJ és két testvére 1980-as évek Nápolyában saját mixtape-ek csempészésével meglepően erős lemezkiadóvá válik, akiket a törvény üldöz."  
#2

70 A patkányfogó  (2023)

(4)

rövidfilm | vígjáték

Netflix

Egy profi rágcsálógyilkos története Wes Anderson tolmácsolásában, ami egy Roald Dahl-történet adaptációja. több»

A népszerű rendező, Wes Anderson négy rövid Netflix-filmje közül az egyik. A szereplőgárdában olyan híres karakterek bukkannak fel, mint Ralph Fiennes, Rupert Friend és Richard Ayoade. Nem szeretnék túl sokat elárulni, hogy ne spoilerezzem a történetben rejlő igazságokat, amelyekre jobb, ha a nézők saját maguk jönnek rá, csupán annyit mondok, hogy az események aktualitása miatt A patkányfogó allegóriája most időszerűbb, mint valaha.  
#1

40 Tyrone klónja  (2023)

(3) (1)

akció | misztikus | sci-fi | vígjáték

Netflix

Hátborzongató események sorozata egy valószínűtlen triót sodor egy aljas kormányzati összeesküvés nyomába ebben a pörgős krimiben. több»

Juel Taylor a Netflix-es bemutatkozó rendezése. A mikor a film történetének inspirációjáról kérdezték, azt nyilatkozta, hogy „Egy ideje már egy vicc motoszkált a fejemben, valami ilyesmi: 'egy vállalkozó, egy profi és egy ügyeskedő bemegy a bárba, és végül megoldanak egy rejtélyt'.” Az eredmény a szórakoztató, stílusos és frissítően eredeti lett. A Tyrone klónja stílusában olyan, mintha mindent összegyúrnánk az FX Atlanta című sorozattól a Mátrixig, a '70-es évek Blaxploitation vígjátékáig. Ami a történetet illeti, egy drogkereskedő, Fontaine, akit John Boyega alakít, furcsa rejtélybe botlik, elindul, hogy fényt derítsen a kibogozhatatlannak tűnő szálakra.