Mélanie Laurent francia színésznő az utóbbi években igazán a saját kezébe vette a karrierjét.

Miközben Quentin Tarantino Becstelen brigantyk című második világháborús filmjének egyik főszerepével hívta fel magára a figyelmet, és azonnal megragadta Hollywood figyelmét - olyan filmekben játszott, mint A régi város és Michael Bay Six Underground – Hatan az alvilágból című filmje -, gyorsan saját projektjei felé fordult, és szinte azonnal filmrendező lett, amint felbukkant a világszínpadon.

Míg olyan filmeket rendezett, mint a Galveston Elle Fanning és Ben Foster főszereplésével, a legújabb filmje a Tolvajnők című francia rablófilm, amelyben ő maga, Adèle Exarchopoulos és Manon Bresch szerepelnek a főrszereplő trióként.

A filmet jelenleg 57 százalékosra értékelik a Rotten Tomates kritikusai (7 kritika alapján) és 52 százalékot adtak neki a nézők (egyelőre kevesebb, mint 50 értékelés futott be). A mafab közössége 52 százalékot szavazott meg (10 értékelés alapján) és - például - így vélekedtek a filmről: "A majdnem látványos akciójeleneteket szerintem tompítja a film lapos hangja, stílusa. [...] A „Tolvajnők” egy nézhető akciódráma, releváns vígjátékelemekkel."

A film címe franciául "Voleuses" (lényegében tolvajok), és két barátnő áll a középpontjában. A két szakértő tolvaj és legjobb barátnő belefáradva a menekülő életbe, felbérli a temperamentumos Samet (Bresch), hogy segítsen nekik egy utolsó - az eddigiektől eltérő - munkában."

A filmben még a legendás Isabelle Adjani is feltűnik a keresztanya, Marraine szerepében!

A film jelenleg a legnézett a magyar netflixen. Te láttad már?

51 Tolvajnők  (2023)

akció | krimi | vígjáték

Carole és Alex két zseniális tolvaj, akik az idők kezdete óta a legjobb barátok. Profik, félelmetesek és csábítóak, semmi sem állhat az útjukba. Belefáradva a bujkálásba,... több»