Játssz egy Google Daydream-ért! · Ajándék mozijegy minden felhasználónknak! Több info itt » Login  

A régi város


(Manchester by the Sea)
A régi város

Tartalom

Tartalom 1
Tartalom 2
Nem mintha olyan nagyszerű élete volna eddig, de Lee (Casey Affleck) ragaszkodik hozzá. Amikor a bátyja halála után kiderül, hogy neki kell felelősséget vállalnia kamaszodó unokaöccséért, mégis kénytelen mindent feladni és visszaköltözni abba a kisvárosba, ahol felnőtt. És ahol túl sok emlék várja.
Régi nő, régi barátok, régi titkok. És a feladat: túllendülni a gyászon, és talán belekezdeni egy másik életbe – amit a bátyja, a rábízott kamaszsrác apja választott számára. (Intercom)
(hp)
 
2017. 03. 11. 23:19 

Nem értem mit láttak ebben a filmben. Olyan átlagos, már-már unalmas volt. Nem volt kihívás a színészi játékokban. És sok türelem kell hozzá, hogy végignézze az ember. Ennyire alacsonyra tették a minőséget, hogy manapság már ilyen filmért is, kapni lehet rangos elismerést?

 
2017. 03. 10. 18:29 

Moziban láttam a filmet és fantasztikus volt, a színészi játék és a forgatókönyv annyira hiteles, életszerű, hogy öröm nézni. Amikor vége volt a filmnek, sajnáltam, hogy nem nézhetem tovább.

 
2017. 02. 25. 09:55 

A filmben a legjobban az tetszett,hogy teljes mértékben a karakterekre épített a rendező.Kenneth Lonergan esetében ez teljes mértékben érthető,mivel ő is a színházban kezdte de ő meg is tartotta a karakterközpontúságot.Így a filmje elég színpadias,ami szerintem abszolúte nem baj.Ráadásul a karaktereket megformáló színészek egytől egyig zseniálisak.Casey Affleck élete szerepe,a fiatal Lucas Hedges nagy belépője és persze ott van még az exfeleséget kifogástalanul játszó Michelle Williams.A film negatívuma,hogy Lonergan nem tudta eldönteni hogy drámai vagy inkább költői legyen.Épp ezért fogta és mindkettőt beletette a film központjába,amibe minimálisan,de belebukott.Ezt úgy értem,hogy egy ötös skálán egy "4-4"-ezés melett döntött.Ebből pedig az kövezkezik,hogy nem tudja feltétlen a több mint két órás játékidő minden egyes percében fennttartani a figyelmet.Egyszóval találunk üresjáratokat,még ha nagyon piciket is.Valamint szerintem egyszerűen túlzsúfolta a filmjét azaz túlsokat akart,pedig a kevesebb néha több.De félreértés ne essék,ez egy majdnem tökéletes,megható,hihetetlen drámai,érdekes,általában fanyar humorú gyöngyszem.Egy százas skálán nekem:95%.

 

Az eredeti elképzelések szerint Matt Damon lett volna A régi város rendezője és főszereplője is, ugyanis a film ötlete 2011-ből származik, amikor a színész éppen a Sorsügynökségen dolgozott és azon töprengett, hogy direktorként is bemutatkozik. Azonban még ha rendezőként nem is, producerként részt vett az alkotás elkészítésében, s ő kereste fel Kenneth Lonergant is, akivel korábban már dolgozott együtt a This Is Our Youth című drámában.

(ArpiHajdu és Réci)
 

A hajó neve "Claudia Marie", ami Patrick nagymamájának, (Lee édesanyjának) a neve volt.

(NorbiP)
 

A rendező, Kenneth Lonergan egyetlen jelenet erejéig szerepel a filmben, méghozzá ő az, aki az utcán azt mondja Casey Affleck karakterének, Lee-nek, hogy rossz szülő.

(ArpiHajdu és Réci)
Hessteg: A régi város
A New York bandái írója nem csak, hogy megrendezte eddigi legjobb filmjét, még Casey Affleck-ből is kihozta a színészi mesterség maximumát. Fel kell tennünk hát a költői kérdést: megérdemli-e a szobrot az eddig bátyja árnyékában szunnyadó öcskös? (10/10)
Frappa Magazin: „Sötétség humorral és bölcsességgel ötvözve”
Részemről nemhogy a gála legjobb filmje, de az évtized legjobb drámájaként is nyomott hagyott bennem a Manchester by the Sea, így egyértelmű, hogy kinek szurkolok.
Smoking Barrels: A régi város
Összességében A régi város tehát nem csupán a témájában erős, hanem jóformán minden fronton ezt mondhatjuk el róla. A rendezés és a forgatókönyv finoman adagolt információi gondoskodnak arról, hogy a közel 2 és fél órás játékidő minden szakaszának meglegyen a maga tartalma, míg a színészek remekül valósítják meg azt a gyakorlatban, ami papíron is minden bizonnyal jól működött.


  Előzetes A film adatlapja
Ez az oldal sütiket (cookies) használ. A honlapon való további böngészéssel Ön hozzájárul ezek használatához. Bővebben itt.