Netflix: Ha csak 2 új filmet néznél a héten a platformon, ezeket ne hagyd ki! (9. hét, 2024)

Sok érdekes újdonság is debütál ezen a héten a legnagyobb streaming platformon, de mi most ezek közül kettőt emelünk ki nektek. Két új filmet, amelyek nem a szokásos hollywoodi sablont követik, helyette egészen érdekes történeteket mesélnek el. Mindkét film főhőse igen messzire keveredik otthonától, de ez más és más nehézségek leküzdésére kényszeríti őket. Az űrhajós és A nevem Loh Kiwan kihagyhatatlannak ígérkezik

Az első film Az űrhajós, egy sci-fi kalandfilm, amelynek egyik különlegessége mindjárt a szereposztásában rejlik. A főhős Jakub Procházkát ugyanis Adam Sandler alakítja, akit elsősorban vígjátékairól ismerünk, viszonylag ritkán vállal más műfajban szerepet. Most viszont egy tőle nagyon is szokatlan szerepben és történetben láthatjuk.

Az űrhajós tehát Jakub Procházka történetét meséli el, aki egész életét arra tette fel, hogy ő legyen a világon az első cseh űrhajós. Ezt végül sikerül is teljesítenie, csakogy erre rámegy a házassága. Amikor több hónapos küldetésre indul a naprendszer peremére, hogy ott egy titokzatos ősi porból gyűjtsön mintákat, a házassága zátonyra fut, a távolság miatt pedig képtelen ezt helyre hozni. Csakhogy a naprendszer peremén mégsincs egyedül, ugyanis egy lény, amely az idők kezdete óta létezik, megjelenik az űrhajóján, aki talán segíthet neki megfejteni a múltját és megmenteni a házasságát.

A filmben Adam Sandler mellett Carey Mulligant, Isabella Rossellinit és Kunal Nayyart is láthatjuk, illetve az idegennek Paul Dano kölcsönzi a hangját. A rendezői széket Johan Renck foglalta el, aki Colby Day és Jaroslav Kalfar forgatókönyvéből dolgozott. Premier március 1-én.

dráma | kaland | sci-fi

Az árva kisfiúként, nagyszüleinél nevelkedett Jakub Procházka mindenen és mindenkin túltesz, hogy ő legyen az első cseh űrhajós. több»

A másik film A nevem Loh Kiwan, amely annyiban hasonlít a fentire, hogy ennek főhőse is nagyon messzire keveredik otthonról és így keresi a megoldást az életére. Csakhogy itt egy Észak-Koreából emigrált srác, Loh Kiwan a főhős, aki Belgiumban próbál menekültstátuszt szerezni. Ez azonban finoman szólva sem egyszerű feladat, részben a bürokrácia, részben a nyelvi nehézségek és a kulturális különbségek miatt. A helyzete már-már kilátástalan, amikor találkozik egy hozzá hasonlóan szorult és elkeserítő helyzetben lévő nővel. Kapcsolatuk hamar egyre szorosabbá válik, ahogy segítenek egymásnak leküzdeni a nehézségeket.

A film fontosabb szerepeiben Joong-ki Song, Han-Cheol Jo, Il-hwa Lee, Sung-eun Choi és Kim Sung-Ryung látható. A bő kétórás romantikus dráma március 1-én debütál a Netflixen.

dráma | romantikus

Az Észak-Koreából való disszidálása után Loh Kiwan azért küzd, hogy menekültstátuszt kapjon Belgiumban, ahol találkozik egy kiábrándult nővel, aki már minden reményét... több»