Netflix: Már 79 országban a top10-ben, az egész mezőnyt kenterbe verte az új film

Újabb hét, újabb nagy Netflix-siker. Nem, azért nem kritikai, de a nézettség ismét az egekben. Az újdonság varázsa és egy jól bejáratott húzónév együttese most is működött: A hercegnő és a sárkány tarolt.

Millie Bobby Brown új filmje, mindössze három nap alatt 35,3 millió megtekintést ért el, amivel könnyedén az angol filmes toplista élére került - és a hét legnézettebb címe is lett egyben - március 4. és március 10. között.

A Netflix adatai szerint Elodie kalandjai 79 országban állnak már az első helyen. Így a Stranger Things sztárjának filmje több mint háromszor annyi nézőt kötött le, mint a második helyezett, a A nyolcas kód - 2. rész - amely a múlt héten még a lista élén állt.

Kíváncsian várjuk, vajon ebből is kerekedik-e legalább még egy rész, mint a színésznő Enola Holmes történeteiből, illetve, hogy meddig tudja megtartani impozáns helyét a listán.

Mi került még be a TOP10 filmes listába?

A Top 10 filmek között van még A bohémiai űrhajós című könyv alapján készült Az űrhajós, amely 10,8 millió megtekintéssel megállta a 3. helyet, és Tyler Perry Mea Culpa című filmje, amely 5,1 millió megtekintéssel az 5. helyen állt. 

Hogy állunk jelenleg a sorozatok terén?

Az Úriemberek sorozat verziója magabiztosan, 12,2M nézettséggel az első helyen végzett, ahogy az sejthető volt. Az Avatár - Az utolsó léghajlító - amelyet nemrég újítottak meg két újabb évaddal -, 9,1 millió megtekintéssel a második helyre esett így vissza. A sorozat nézettsége meglehetősen gyorsan csökken a debütálása óta.

A csökkenő nézettség hátterében

Az ilyen rohamos nézőszámvesztés jellemző a rövidebb sorozatokra, ahol az összes epizód egyszerre jelenik meg, mivel a nézők hajlamosak a megjelenés első napjaiban #bingewatchingolni.

Jelenleg körülbelül 50 millió megtekintésnél tart, ami azt jelenti, hogy alig több mint 30 millióra lenne szüksége ahhoz, hogy megelőzze a Vaják  1. évadját, amely most a lista 10. helyén áll és így bekerüljön az all-star 10-be. 

Hol nézheted Elodie harcát a sárkánnyal?

Ha még nem láttad, de kedvet kaptál és van Netflix előfizetésed, csak menj a film mafab adatlapjára, kattints a Netlfix ikonra a "Hol nézheted" fül alatt és tudd meg, ezúttal hogyan csavartak egyet a hercegnős-sárkányos toposzon!

akció | fantasy | kaland

Egy kötelességtudó leány beleegyezik, hogy hozzámegy egy jóképű herceghez, ám kiderül, hogy a királyi család egy ősi adósság törlesztésére akarja őt felhasználni... több»