Netflix: Nagy változás előtt áll az Avatár-sorozat 2. és 3. szezonja

Showrunner-váltás az Avatár - Az utolsó léghajlító csapatánál! Kérdés, hogy ez pontosan milyen hatással lesz a sorozatra.

Az Avatar: Az utolsó léghajlító gyorsan nagy sikert aratott a Netflixen. A sorozat februárban debütált, és a nyitóhétvégén 21,2 milliós nézettséggel vezette a streamingszolgáltató heti angol nyelvű tévélistáját. A Netflix szerint 92 országban jutott be a Top 10-be. A One Piece-t is sikerült megelőznie.

A sorozatot gyorsan megújították a második és a harmadik évaddal, hogy csökkentésk a gyermekszínészek gyors felnövekedése által keltett esetleges diszharmóniát a karakterek külsejének változásában.

Aki megy

Albert Kim, aki a Netflix sikeres élőszereplős anime-adaptációjának showrunnereként vitte az első évadot és a pilotot is ő írta, de most tovább áll. Kim közel két és fél évig vitte a sorozatot, és executive producerként továbbra is a stáb része marad.

Nemrég azonban szerződést írt alá a Disneyvel, hogy a Percy Jackson és az olimposziak executive producere legyen, miután azt is megújították a második évadra.

Kim 2020-ban váltotta az eredeti alkotókat, Michael Dante DiMartinót és Bryan Konietzkót. A Deadline-nak nyilatkozó források szerint új lehetőségeket keresett az Avatar hosszú fejlesztési folyamata után, ezért csatlakozott a Percy Jacksonhoz, amelynek executive producerével, Craig Silversteinnel korábban dolgozott is már együtt.

Aki marad

Christine Boylan és Jabbar Raisani lesznek azok, akik a második és harmadik évadban executive producerként veszik át a sorozat vezetését.

Boylan az első évad társ-producere volt. Korábban társ-producerként dolgozott többek között a Citadel, a Poker Face és a Marvel - A megtorló című sorozatokon, valamint olyan régebbi és kedvelt műsorokon, mint a Castle és az Egyszer volt, hol nem volt.

Raisani rendező, executive producer és VFX supervisor volt az Avatar első évadában. Korábban többek között a Elveszve az űrben című sorozat producere volt, és VFX-felügyelőként dolgozott olyan műsorokon, mint a Stranger Things és a Trónok harca.

Úgy tűnik tehát ezekből a referenciákból, hogy Aang történetének új adaptációja jó kezekben marad.