Nicolas Cage a Uproxx-nak adott interjújában nemrégiben azzal cukkolta rajongóit, hogy komolyan fontolgatja a visszavonulást a filmszínészettől.

Nem tervezi, hogy teljesen felhagy a színészettel, de valószínűnek tűnik, hogy a színház és/vagy a televízió felé veszi az irányt.

"Úgy érzem, hogy ezen a ponton - 45 év után, amikor ezt csináltam; hogy több mint 100 filmben - úgy érzem, hogy nagyjából elmondtam, amit a mozival mondani akartam. Szeretnék egy szép ponton távozni, és azt mondani: 'Adios'" - mondta Cage - "Azt hiszem, talán még három-négy filmet kell csinálnom, mielőtt ezt elérném, és aztán remélhetőleg formátumot váltok, és a színészi játékom kifejezésének valami más módját választom."

"Szerettem volna egy olyan nagy dobással távozni, mint az Álmaid hőse. De vannak más szerződéseim, amelyeket teljesítenem kell, szóval majd meglátjuk, mi lesz" - folytatta - "Nagyon szigorú leszek a kiválasztási folyamatot illetően a továbbiakban. De ahhoz, hogy újabb filmet csináljak, szeretnék más formátumokat is felfedezni."

Cage elmondta, hogy "nagyon érdekli az epizódos televíziós formátumokban való elmélyülés", és hozzátette: "Láttam dolgokat, amiket most meg lehet csinálni a karakterekkel és az idővel, amit kapnak, hogy kifejezzék magukat. Láttam Bryan Cranstont egy órán keresztül egy bőröndöt bámulni a Breaking Bad/Totál szívás egyik epizódjában. Egy játékfilmben erre nincs időnk, így talán a televízió a következő legjobb lépés számomra. Majd meglátjuk."

Amikor a Uproxx megkérdezte, hogy az Álmaid hőse, Cage most mozikban játszott A24-es sötét vígjátéka lenne-e a színész "utolsó filmje", ha rajta múlna, a színész így válaszolt: "Azt mondanám, 'Adios.' Megtettem, amit kellett a mozival, és most tovább akarok lépni. De még nem vagyok ott, de remélhetőleg ott leszek. Majd meglátjuk."

Cage döntésében, hogy visszavonul a filmszínészettől, a családja is szerepet játszik.

"Jövő hónapban leszek 60 éves, apám pedig 75 évesen halt meg. Szóval, ha szerencsém van, nekem több évem van, mint neki, de nem tudom" - mondta Cage - "És mit fogok kezdeni a következő 15 évemmel? Nos, mi a fontos? Ami fontos, az a gyerekeim, és van egy kislányom. És ha találok egy olyan epizódszerepet, ami egy helyen marad, ahol nem kell folyton elmennem, akkor mindannyian együtt lehetünk. Ez személyes szinten nagyszerű lenne. De emellett diák vagyok, és nem tudom, hogy van-e még mit tanulnom a filmművészetben. Talán a televízióban van mit tanulnom."

Azért jó hír is van, mert jön A fegyvernepper 2! A film nagy létszámú , 400-500 főből álló stábbal készül majd, ebből körülbelül 100 fő az Egyesült Államokból és az Egyesült Királyságból érkezik. 

A fegyvernepper 2005-ben debütált a mozikban, és 72 millió dollárt kaszált világszerte, igaz, a költségvetése is meglehetősen magas volt, közel 50 millió dollárra rúgott. Így egyáltalán nem volt egyértelmű, hogy elkészülhet a folytatás. Végül 19 évvel az eredeti film bemutatása után jövőre megkeződik a forgatás.

Arról, hogy miről szól majd a folytatás, egyelőre nincsenek információk.