Tom Hardy testét több mint harminc tetoválás ékesíti, és az újabbak közül egyet legújabb filmjének, a Motorosoknak 'köszönhet'.

A filmben az Oscar-jelölt színész (A visszatérő) egy legendás, vagy inkább hírhedt hatvanas évekbeli motoros banda, a Vandals alapítóját formálja meg. Jeff Nichols forgatókönyvíró-rendező a közelmúltban elmondta, hogy Hardy miként jelezte neki elkötelezettségét a produkcióval szemben.

„Két nappal a forgatás kezdete előtt kaptam tőle egy sms-t, benne egy képet, amin az volt látható, hogy a karjára tetotváltatta a Vandals logóját – árulta el a rendező. – Egy üzenetet is mellékelt hozzá: aztán jó legyen ám ez a film.”

Jeff Nichols számára a Motorosok különösen fontos projekt.

„Húsz éve botlottam Danny Lyon fotóalbumába, és azonnal beleszerettem – mesélte a rendező az új előzetes bemutatásakor. – Azóta a megszállottja vagyok. Olyan filmet akartam készíteni, amely híven visszaadja, mit éreztem akkor, amikor ezzel a könyvvel találkoztam. Ezek a világ legmenőbb fotói. És pont ilyen filmet akartam csinálni.”

Danny Lyon fotóriporter az amerikai Új Újságírás (New Journalism) egyik kiemelkedő alakja, 1968-ban jelent meg a mérföldkőnek számító The Bikeriders című, interjúkkal kiegészített fotóalbuma, amely a Chicago Outlaw Motorcycle Club életét dokumentálja. Mivel maga is a banda tagja volt, műve egyedülálló betekintést nyújt a szubkultúra világába. A film Lyon könyvének világát jeleníti meg egy másik banda életének bemutatásával.

Hardy esetében ritka, hogy filmjeivel összefüggésben tetováltassa magát. A Motorosokhoz hasonlóan A visszatérő kapcsán egy mérges farkast ábrázoló szimbólumot tetováltatott, ,emellett tetováltatott egy feliratot is: "Leo mindent tud". Ez arra utalt, hogy Leonardo DiCaprio fogadott vele, hogy Oscart nyer a filmért, melyben ő volt a főszereplő, és így is történt.

A Motorosok június 20-tól látható a magyarországi mozikban.

82 Motorosok  (2023)

dráma | krimi

A Danny Lyon ikonikus fotókönyve által inspirált „The Bikeriders” elmerül a 60-as évek motorosainak zsíros bőrű szubkultúrájának megjelenésében, érzésében és... több»