Október az Amazon Prime Videón: 12 premierfilm és sorozat, amiről nem érdemes lemaradnod (2023)

Az Amazon is belehúzott az őszre!

Lássuk, milyen dráma, doku, vígjáték és egyéb érdekességekkel igyekeznek megragadni a figyelmünket!

#12

misztikus | sci-fi | vígjáték

A harmadik évadban Nora és Nathan próbálnak eligazodni kapcsolatukban, miközben próbálják megállítani a titokzatos összeesküvést, amely milliók életének elpusztításával... több»

Az Upload egy sci-fi vígjátéksorozat az Emmy-díjas írótól, Greg Danielstől (The Office, Parks and Recreation, King of the Hill), amely egy technológiailag fejlett jövőben játszódik, ahol holografikus telefonok, önvezető járművek, mesterséges intelligencia-segítség és 3D-s élelmiszer. a nyomtatók a megszokottak. És felejtsd el a halált – ehelyett felkerülsz a virtuális valóság túlvilágára, és élvezheted a világszínvonalú üdülőhely minden kényelmét. Feltéve, ha megengedheti magának.   A harmadik évad feltöltése során Norával és a frissen letöltött Nathannal folytatjuk kapcsolatukat, miközben versenyeznek, hogy megállítsák a titokzatos összeesküvést, amely életek millióinak elpusztításával fenyeget. Leállíthatják a Freeyondot, és végre igazi közös életet élhetnek? Vagy csak idő kérdése, hogy Nathan feje felrobbanjon? Eközben Lakeview-ben Nathan biztonsági másolatát aktiválták, és Ingrid nem fogja hagyni, hogy elszaladjon a szerelem második esélye. Visszatérve a való világba, Aleesha felemelkedik a Horizen soraiban az AI oktatásának irányításával, és új romantikus kapcsolatba kerül. És Luke, aki teljesen egyedül van Lakeview-ban, kénytelen előteremteni a pénzt, hogy kifizesse a paradicsomi tartózkodását, és a szürke zónába hajtja dolgozni.
#11

dráma | thriller | történelmi

Amazon Prime Video

Egy argentin hírszerző ügynök beépül a zsidó közösségbe, hogy információkat gyűjtsön, amelyeket aztán állítólag Latin-Amerika történetének két legsúlyosabb, több mint... több»

A sorozat ebben az évadában az AMIA épülete elleni bombamerényletet, Argentína történetének legvéresebb terrortámadását dolgozzák fel, amelyben több száz ember halt meg vagy sebesült meg, mivel főhősünk, Iosi még mindig szökésben van, és elhatározta, hogy nyilvánosan megszólal. egy híres újságíró, amikor az izraeli titkosszolgálat felkéri, hogy vizsgálja meg az argentin legjobban őrzött katonai titkot: a Condor rakétát.
#10

horror | vígjáték

Amazon Prime Video

Amikor a hírhedt „Sweet Sixteen Killer” 35 évvel az első gyilkosságsorozata után visszatér, hogy újabb áldozatot követeljen, a 17 éves Jamie véletlenül visszautazik az... több»

35 évvel három tinédzser megdöbbentő meggyilkolása után a hírhedt „Sweet Sixteen Killer” Halloween estéjén visszatér, hogy megszerezze a negyedik áldozatot. A 17 éves Jamie (Kiernan Shipka) figyelmen kívül hagyja túlzottan védelmező édesanyja (Julie Bowen) figyelmeztetését, és szembekerül az álarcos mániásszal, és az életéért menekülve véletlenül visszautazik 1987-be, az eredeti gyilkosságok évébe. Az 1980-as évek ismeretlen és felháborító kultúrájában való eligazodásra kényszerülő Jamie összeáll tinédzser anyjával (Olivia Holt), hogy egyszer s mindenkorra leküzdjék a gyilkost, mielőtt örökre a múltban ragadna.
#9

83 Tudatosság  (2023)

(2)

thriller

Amazon Prime Video

Ian egy tinédzser, aki az apjával él egy külvárosban, kisebb csalásokat folytat, kihasználva azon képességét, hogy képi illúziókat tud kelteni gyanútlan áldozatai kárára. A... több»

Ian, a társadalom peremén élő lázadó tinédzser képes manipulálni az elmét azzal a képességével, hogy vizuális illúziókat generál. Ezt az erőt a túlélésre használja – kicsiben, indiszkréten, csalásokban. Amikor az egyik hátránya balul sül el, képességei nyilvánosan kicsúsznak az irányítás alól, és Ian két rivális szervezet célpontjává válik, amelyek mindegyike megpróbálja kihasználni hatalmát.
#8

akció | fantasy | horror

Amazon Prime Video

A második világháború idején a Fülöp-szigeteken rekedt fiatal lány rájön, hogy haldokló édesanyja védelmének kötelessége bonyolódik, mivel elkövet egy hibát, és megbízik... több»

Az 1945-ös Fülöp-szigeteken, a második világháború végén játszódik, TALA, egy Fülöp-szigeteki textilkereskedő 14 éves lánya történetét követjük. Egy háború sújtotta gyarmati házban él beteg anyjával, LIGAYA-val és öccsével, BAYANI-val. Amikor Tala apja titokzatos módon ismét elmegy, hogy családja szabadságáért cserekereskedelemmel foglalkozzon a japánokkal, családja egyedül találja magát elszigetelt erdei kastélyában, és a visszatérésére vár. Nem sokkal később LIGAYA állapota gyorsan romlik. Kétségbeesett Tala egy titokzatos tündért keres, aki megígérte, hogy megvédi őt. A tündér örömmel kötelezi magát, és egy varázslatos rovart ajándékoz Talának, hogy meggyógyítsa haldokló anyját. Ligaya betegsége odáig fajul, hogy a fájdalom extrém kínjában sikoltozva dörömböli a halál ajtaján. Tala úgy dönt, hogy elengedi a varázslatos rovart, amely mélyen az anyja húsába fúródik, és elkezd élni benne. A varázslatos ajándék egyelőre nem úgy jár, ahogy ígérték. Míg édesanyja betegsége megszűnik, helyébe olthatatlan vágy nő az emberi hús után. Ahogy mészárlás következik, Tala kénytelen dönteni… Hagyja, hogy az anyja éhen haljon, vagy védje meg anyját és táplálja a vérszomját.
#7

70 A temetés  (2023)

(4) (2)

dráma

Amazon Prime Video

A valós események által inspirált filmben egy ügyvéd segít egy temetkezési vállalat tulajdonosának megmenteni családi vállalkozását egy óriáscégtől, feltárva a faji... több»

A valós események ihlette, amikor egy kézfogási üzlet elfajul, a temetkezési ház tulajdonosa, Jeremiah O'Keefe (Akadémia-díjas Tommy Lee Jones) felkéri a karizmatikus, szókimondó ügyvédet, Willie E. Garyt (Akadémia-díjas Jamie Foxx), hogy megmentse családi vállalkozását. Az indulatok fellángolnak és a nevetés a valószínűtlen párkapcsolatként, miközben feltárja a vállalati korrupciót és a faji igazságtalanságot ebben az inspiráló, diadalmas történetben.
#6

dokumentum

Amazon Prime Video

Egy észak-karolinai fekete családot évtizedek óta zaklatnak a vízparti birtokukat elvenni próbáló telekfejlesztők. több»

Rendező: Raoul Peck
Az Oscar-díjra jelölt Raoul Pecktől a Silver Dollar Road a Reels család történetét követi, ahogyan Mamie Reels Ellison matriarcha és unokahúga, Kim Renee Duhon meséli el, két heves és tiszta tekintetű nő, akik meghajolnak, hogy bátran megvédjék őseik földjét és földjét. Melvin és Licurtis fivérek és bácsik, akiket jogtalanul nyolc évre bebörtönöztek – ez a leghosszabb büntetés polgári megvetésért Észak-Karolina történetében. Ez a 2019-es ProPublica-cikkre épülő dokumentumfilm rávilágít arra, hogy a jogrendszer milyen rejtett módokon használták ki a fekete földek tulajdonjogának törékenyen tartására és a faji vagyoni különbségek növekedésére.
#5

dokumentum

Amazon Prime Video

Egy hihetetlen és igaz történet a kisgyermekkori tanárokról és barátaikról, a Wiggles-ről, akik a rock 'n' roll útján milliók szívébe lopták be magukat világszerte. több»

Ez a The Wiggles valószínűtlen története, négy barátjuk, akik a 90-es évek elején egy egyszeri gyerekzenei albumot rögzítenek, és örökre megváltoztatják a globális zeneipart. Anthony Field, Murray Cook, Greg Page és Jeff Fatt, akik kék, piros, sárga és lila képükről ismerhetők fel, valószínűtlen zenei jelenséggé válnak, felvértezve koragyermekkori tanítási alapismeretekkel és egy adag önbizalommal. Az iparági producerek számos elutasítását leküzdve a The Wiggles saját kezébe veszi karrierjét, és minden idők legsikeresebb gyerekjátékává válik.     A Hot Potato: The Story of The Wiggles egy belépés a kulisszák mögé a világ egyik legnagyobb szórakoztató sztorijához, és több évtizedes személyes archívumot és intim hozzáférést kínál teltházas műsoraikhoz. Egy zenés élet története, a barátság, az öröm és a mindannyiunkban rejlő gyermek tartós ereje.
#4

akció

Amazon Prime Video

Az első film eseményeit követően Sayen az Atacama-sivatagba érkezik, hogy az Actaeon, a családja tragikus elvesztéséért és az egész chilei ökoszisztéma pusztulásáért felelős... több»

Sayen: La Ruta Seca, a Prime Video valaha volt legnézettebb latin-amerikai Amazon Original filmjének, a Sayennek az akciódús folytatása. Az első film eseményeit követően Sayen, az ország egyik legkeresettebb bűnözője, megérkezik az Atacama-sivatagba, hogy vezető szerepet töltsön be az Actaeon, a családja tragikus elvesztéséért felelős multinacionális szervezet ellen. az ökoszisztémák pusztítása Chile-szerte. Ott új szövetségesekre talál, akik csatlakoznak az útjához, hogy leküzdjék Acteont és annak igazgatóját, Máximo Torrest.
#3

dokumentum

Amazon Prime Video

Tekintse meg részletesen a híres, ikonikus kanadai tévéműsort, amely 39 éves televíziós jelenléte alatt több generációra volt hatással, és amelynek öröksége ma is tart. több»

Mr. Dressup: The Magic of Make-Believe elmeséli Kanada kedvenc gyerekműsorának, a Mr. Dressupnak az eredetét és történetét, amely a kedvesség, a türelem, a befogadás és a kreativitás örökségét építette fel 4000 epizódban a CBC-n 29 éven keresztül. A dokumentumfilm soha nem látott felvételekkel és közbejátszásokkal feltárja Ernie Coombs két szenvedélyét: mások szórakoztatását gyermeki csodálkozással és kedvességgel, valamint a felesége és családja iránti szeretetet, akik a támogató rendszere és a legnagyobb rajongói voltak. A Fred Rogersszel végzett munkája korai napjaitól kezdve a bábszínész Judith Lawrence-szel (a Casey és Finnegan hangja és alkotója) folytatott figyelemre méltó kreatív együttműködéséig, az ikonikus sorozat finanszírozásával kapcsolatos küzdelmekig, és végül a főiskolai campusokon megjárt második felvonásáig a dokumentumfilmek. annak a kreatív erőnek a csúcsai és mélypontjai, amely jó négy évtizeden át segítette a kanadai gyerekek felnevelését.
#2

dokumentum

Háromrészes dokusorozat, amely feltárja a Twin Flames Universe, egy állítólagos online szerelmi szekta sötét titkait. több»

Rendező: Marina Zenovich
Ahogy Alice Hines újságíró új sztori után kutat, figyelme az internetes kultúra őrült és furcsa peremvidékeire terelődik. Kutatásai a szerelem és a romantika, valamint a spirituális közösségek ellentmondásos világába vezetik, amikor rábukkan az Ikerlángok Univerzumára. Alice-t lenyűgözi a tagok megszállottsága az alapítók, Jeff és Shaleia Divine iránt, és tudja, hogy megtalálta a történetét. Nem is sejti, hogy a dolgok mennyire elvadulnak.     Az extravagáns alapítók által ösztönözve Alice el sem hiszi, hogy Jeff és Shaleia mire képes bátorítani az embereket. Több ezer dollárt fizetnek a végső szerető megtalálásának ígéretéért, az Ikerláng Univerzum tagjai látszólag semmitől sem riadnak vissza, hogy ikerlángjukat követeljék, átlépve a határokat, és még a tagok nemét is befolyásolva. Egy szeretetteljes spirituális közösség helyett Alice azon tűnődik, hogy valójában egy internetes szektába botlott-e.    A Twin Flames Universe egykori tagjainak valós tanúvallomásai, valamint a benne maradtak családtagjainak meghallgatása révén ez a lebilincselő doku-sorozat a Twin Flames Universe folyamatos fennállásának igaz történetét meséli el a kezdetektől fogva. A hisztérikustól a felháborítóig minden egyes epizód valódi történeteket mesél el. Ez egy állkapocstörő, érzelmi hullámvasút, amely időnként alig hihető.    Te mit tennél azért, hogy igényt tarts az "ikerlángodra"?
#1

dráma

Amazon Prime Video

Egy olasz pitiáner tolvajcsapatot követhetünk nyomon, akiknek sikerül megtéveszteniük a legmagasabb szintű biztonságiakat, hogy több millió dollár értékű drágakövet lopjanak... több»

Az Everybody Loves Diamonds egy olasz rablássorozat, amelyet a 2003-as "Antwerpeni gyémántrablás" ihletett, amelyet a média világszerte "a világ legnagyobb gyémántrablásának" nevezett. A nyolcrészes sorozat egy kisstílű olasz tolvajcsapatot követ majd nyomon, amelyet Leonardo Notarbartolo (Kim Rossi Stuart) vezet, és amelynek sikerül egy zseniális lángelmés tervvel megtévesztenie a legmagasabb szintű biztonságiakat, és több millió dollár értékű drágakövet lopni az antwerpeni gyémántközpontból. Az Everybody Loves Diamonds főszereplői Kim Rossi Stuart, Anna Foglietta, Gian Marco Tognazzi, Carlotta Antonelli és Leonardo Lidi, közreműködik Rupert Everett és Malcolm McDowell. A sorozat nemzetközi szereplőgárdájában Johan Heldenbergh, Synnøve Macody Lund, Remo Girone, Jean Janssens, Issam Dakka, Peter Van Den Begin, Elia Schilton, Slavko Sobin és Athaya Mokonzi is szerepel. Az Everybody Loves Diamonds rendezője Gianluca Maria Tavarelli, producerei Mario Gianani és Lorenzo Gangarossa a Wildside, a Fremantle cég számára, forgatókönyvírói Michele Astori, Stefano Bises, Giulio Carrieri és Bernardo Pellegrini.