Új, népszerű és tényleg jó: 10 film és sorozat, amit neked is streamelned kéne (43. hét, 2023)

Újra meg újra megnézzük, melyik héten mi az a tíz streaming-műsor, amit felvehetsz a lejátszási listádra.

Most, az év 43. hetében is megtettük ezt és összeválogattunk 10 olyan címet, amit tényleg érdemes lehet csekkolnod!

A válogatás nem feltétlenül a népszerűség, a kattintások és a toplisták alapján állt össze, inkább az év során többször is emlegetett, különböző stílusokban figyelemreméltó alkotásokból. Te láttad már valamelyiket?

#10

76 Az Usher-ház bukása  (2023)

(13) (1)

dráma | horror

Netflix

Mike Flanagan univerzuma egyre bővül, ezúttal Edgar Allan Poe 1839-ben megjelent, The Fall of the House of Usher című novelláját dolgozza fel a legújabb sorozatában. A horrordráma... több»

Mike Flanagan és Edgar Allan Poe rajongói örömmel nézhetik ezt az elragadó találkozást. Hogyan képes Carla Gugino nemcsak a különböző sorozatokban szereplő rengeteg Flanagan-karaktert, hanem ebben az egy csúcsszériában is különböző alakításokat nyújtani?! Ez a nő zseniális, már csak miatta is érdemes megnézni a szériát! Ez nem a Poe-történet szó szerinti elbeszélése, hanem egy olyan változat, amely sikeresen beépíti a modern kori nehézségeket, miközben a gazdagság, a kiváltságok és a hatalom fogalmait feszegeti.
#9

80 Gen V  (2023)

(5) (2)

akció | kaland | vígjáték

Amazon Prime Video

A fiatal 'hősök' próbára teszik fizikai, szexuális és erkölcsi határaikat, miközben a legjobb városokban a legjobb szerződésekért versenyeznek. Az Amazon Prime nagysikerű The... több»

Ezt a The Boys spinoffot máris megújították a második évadra, és ez örvendetes hírként érkezett a közönség számára, akik máris egyre jobban kötődnek ezekhez a karakterekhez, még azután is, hogy a sorozat egy gyomrost adott azzal, hogy a pilotban megöltek egy kulcsfontosságúnak tűnő tagot.
#8

68 Mindent szabad  (2023)

(11)

dráma | misztikus | thriller

Netflix

Egy váratlan előléptetés egy keményvonalas fedezeti alapnál a szakadék szélére sodorja egy fiatal pár kapcsolatát... több»

Phoebe Dynevor (aki tehetségének köszönhetően már régen túl van a Bridgerton kínálta kereteken és lehetőségeken) és Alden Ehrenreich (akinek figyelemre méltó éve van, az Oppenheimer és a Kokain Medve után is) a főszereplői ennek az erotikus thrillernek. A film nyitánya és vége egy olyan fordulatos dinamika ellentétes végpontjait testesítik meg, amelyet követve a saját múltbeli kapcsolataidat is megvizsgálhatod. A filmhez bizonyos erőszakos jelenetek miatt trigger warningra van szükség, de a befejezés a főszereplők lebilincselő alakításait követően megtisztítóan hat.
#7

dokumentum | horror | krimi

Netflix

Ez a sötét dokumentumfilm újrajátszások és házi videók segítségével vizsgálja egy fiatal fiú látszólagos megszállását és az azt követő brutális gyilkosságot. több»

Ha már láttad a The Devil Made Me Do It (2021) című filmet ( a Démonok között harmadik darabja), akkor már ismered ennek a dokumentumfilmnek a vázát. Ebben a filmben sajnos nem Patrick Wilson és Vera Farmiga a főszereplők, hanem David Glatzel ügyét követjük nyomon, aki állítólag ördögi megszállás, majd egy sikertelen ördögűzés áldozata lett a dinamikus duó által. Az true crime műfaj rajongói nem fogják tudni abbahagyni a sztori nézését.
#6

84 Loki  (2021)

(16) (10)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Disney+

Miután Loki ellopta a Tesseractot, őrizetbe veszi egy szervezet, ami az időt felügyeli. Segítségével egy hosszú időutazásra indulnak, amely folyamán megváltoztatja az emberek... több»

Hála az égnek, hogy Loki és Mobius ismét úgy szállítja együtt az expozíciót, mint jelenleg egyetlen más páros sem a tévében. Töltsük tele az egész MCU-t Lokival, mert egy klasszikusan képzett színházi színész véletlenül belebotlott egy képregény-franchise-ba, és bár a trükkös jégóriást talán alábecsülték, még így is sikerül a legélvezetesebb tévésorozatnak lennie a termésből.  
#5

akció | kaland | thriller

SkyShowtime

Hat világszerte népszerű epizód után újabb akció kémfilmmel bővül a több milliárd dolláros Mission Impossible franchise a főszerepben az Ethan Huntot alakító Tom Cruise-zal... több»

Tom Cruise szó szerint elmegy (és leugrik) a világ végére, hogy minél több embert szórakoztasson. Sikerül is neki, még akkor is, ha a stáb a poklok poklát járta meg, hogy egy blockbuster stúdióprojektet fejezzenek be szokatlanul feszült időkben. Mellette Hayley Atwell, Rebecca Ferguson és Simon Pegg, akik mind hozzáteszik a magukét, hogy ez a film többről szóljon, mint Keys és Tom sziklaugrásos és száguldó vonat-bohóckodása. Most már otthon is megnézheted ezeket a mutatványokat.  
#4

86 Minden kémia  (2023)

(3) (1)

dráma

Apple TV+

Az 1950-es években járunk, amikor a nőknek a háztartási szférában van a helyük. Így hiúsul meg Elizabeth Zott tudósi karrierjéről szőtt álma is. Miután kirúgják a... több»

Brie Larson egy aktuális könyvklubos alapdarabot elevenít fel azok számára, akik falták Bonnie Garmus debütáló regényét. Ez egy feminista történet, és rengeteg megjeleníthető réteget kínál Larsonnak, aki valószínűleg azt sem bánta, hogy szünetet tartott az MCU-szerepektől, hogy egy zseniális vegyésznőt alakítson, aki a legváratlanabb helyen találja meg a korszellemet meghaladó sikert.
#3

72 Hidegvér  (2023)

(20) (1)

dráma | krimi | thriller

Netflix

Nichols, a kemény New England-i nyomozó rendíthetetlenül dolgozik egy olyan ügyön, amelyben semmi sem az, aminek látszik, és amely elkezdi lerombolni saját életének illúzióit. több»

Benicio Del Toro egy megrögzött nyomozót alakít, aki egy olyan ügyet próbál megoldani, amelyben egy gyilkos képletesen levedli a bőrét, hogy elvegyüljön a társadalomban. A film azonban meredek kanyart vesz és egy összeesküvés kezd kirajzolódni, ami persze a szóban forgó bűnüldöző rendőr számára nagyon is személyessé válik.
#2

74 Bottoms  (2023)

(2)

vígjáték

A Bottoms egy üdítően egyedi, pajzán vígjáték két queer lányról, PJ-ről és Josie-ról, akik egy bunyóklubot alapítanak, hogy így veszítsék el szüzességüket a... több»

Ez a projekt sokkal jobb annál, mint amit Az idol próbált elérni. Ez persze egy cringe comedy a PEN15 szellemében, a két főszereplő (queer) pedig egyfajta Fight Clubot indít, csak éppen a szüzességük elvesztése érdekében. Ez a film - remélhetőleg - beszélgetéseket fog kiváltani, úgyhogy készülj fel és élvezd a hullámvasutat.
#1

70 A temetés  (2023)

(4) (2)

dráma

Amazon Prime Video

A valós események által inspirált filmben egy ügyvéd segít egy temetkezési vállalat tulajdonosának megmenteni családi vállalkozását egy óriáscégtől, feltárva a faji... több»

Jamie Foxx egy feltűnő ügyvédet, Willie E. Gary-t alakítja ebben a való élet ihlette történetben, amely Jeremiah Joseph O'Keefe-ről (Tommy Lee Jones) szól, aki beperelte a Loewen temetkezési vállalatot, hogy megmentse saját családi temetkezési vállalatát. A történet pörgős és vicces, amely ügyesen kezeli a faji igazságtalanságot és a vállalati korrupciót, miközben némi tanulságot szolgáltat azzal kapcsolatban, hogy soha ne elégedjünk meg egy kézfogással kötött alkuval. Ez nem a legmeghatározóbb jogi dráma, de ettől függetlenül szolid, hús-vér sztori, különösen Jurnee Smollet és Alan Ruck mellékszereplésének köszönhetően.