51% 43 szavazat
Az ördög a vádlottak padján

Az ördög a vádlottak padján

The Devil on Trial
Filmadatlap
4
Vélemények (4)
9
Szereplők (9)
26
Képek (26)
2
Videók (2)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
8
Cikkek (8)
1
Fórum (1)

FILMINFÓ

Ez a sötét dokumentumfilm újrajátszások és házi videók segítségével vizsgálja egy fiatal fiú látszólagos megszállását és az azt követő brutális gyilkosságot.

(Hupka Adrián)

Rendező: Chris Holt
Író: Chris Holt
Ország: Egyesült Királyság
Premier: 2023.10.17. | Netflix (2023.10.18.)

Hol nézheted

KULCSSZAVAK

 
2023.11.01 RigbyTheMad

legújabb vélemény

Csalás

Warrenék sajnos egy nagyon jó szélhámosok voltak, akik kihasználták az embereket. És az emberek bele is mentek a játékukba. Szó sincs itt semmilyen megszálltságról. Érdekes, amikor erősen rászóltak a gyerekre, nem volt már ott az a megszállottság, megijedt az ördög, hogy rákiabáltak. :D

1
 
2023.10.17 szemtelen

Ördöglakat

A dokumentumfilm első kézből származó beszámolókat és tényleges felvételeket tartalmaz az állítólagos ördögi megszállottságról, ami egy dermesztő téma, amely számtalan filmet, műsort és még a legsötétebb rémálmainkat is kísértheti. Gyakran azonban a kettő nem egyezik pontosan. Ezenkívül a legérdekesebb dolgok közül néhányat soha nem támasztanak alá ezek a magnófelvételek. Sokan, sokféleképpen vélekedhetünk az Ördögűző (1973) történetre hajazó eseményekről, illetve magáról a rosszindulatú entitások kézzelfogható jelenlétébe vetett hitünkről. Egy biztos, ez a film tényeket mutat be, és pontosan ezt kell tennie. Nem akarja megkísérelni, hogy változtass a véleményeden. A dokumentumfilm kétharmadában azt az érzést keltette bennem, mintha már hallottam volna a történetet, de az utolsó harmadban fordul a kocka, és élvezetes lesz a produkció, ahogy a témát felöleli. Érdekfeszítő kérdést feszeget: mi történik, ha a valósággal kapcsolatos feltételezések közvetlen ellentétben állnak az erősen vallott hiedelmekkel? Ha érdekel a démoni megszállottság mint téma, akkor nézd meg mindenképpen.

0
 
2023.10.22 Jocpappa

10/7

Jól összehozott doksi, általában minden érdekel, ami a Warren házaspárról szól. Érdekes látni, mennyire más a Démonok között 3, mint ami (állítólag) a valóságban történt. Jól bemutatja milyen a filmes feldolgozás vs valóság közötti kapcsolat,kb éppen hogy köszönőviszonyban állnak egymással. Olyan jó volt azt is látni, hogy mivel muszáj a valósághoz igazodniuk, akárhogy is izzadt a Netflix, csak nem tudták teletömni a filmet propagandával. Csodálkoztam is, hogy nem volt transz a démon.

0
 
2023.10.17 Márk

Érdekes dokumentumfilm egy érdekes esetről. Bár úgy éreztem a tények mellett egy kis szenzáciohajhász hozzáállás is jellemezte a produkciót, ez felejthető volt és nem zavaró.

0